Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atakum'a 1800 kişilik '15 Temmuz Şehitler Camisi'

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Atakum ilçesinin Çakırlar Mahallesi'nde temeli atılan 1800 kişilik camiye, "15 Temmuz Şehitler Camisi" adı verildi.

        Caminin temel atma törenine AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Müftüsü Ceysel Çakı, Atakum Müftüsü İsmail Keskin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Adnan Kaçmaz ve Reşat Keleş, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Alparslan Kaya, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

        Temeli atılan camiye 15 Temmuz Şehitleri adının verilmesinin kendisini gururlandırdığını söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Milletimiz o gece devletine, milli iradesine, geleceğine sahip çıktı. Bu uğurda ölümü göze alarak tankların önüne yattı, mermilere göğsünü gerdi. O gece şehitlerimiz nasıl bu vatana sahip çıktıysa, milletimizde şehitlerimizi aynı yüreklilikle anıyor. Bugün temelini attığımız bu caminin adının 15 Temmuz Şehitleri olması, milletimizin şehitlerine olan saygısı ve minnetindendir. Bu caminin yapımına katkı verecek olan, bu özel adın verilmesini isteyen herkesi kutluyorum" dedi.

        Caminin adının 15 Temmuz Şehitleri Camii olmasına Atakumluların karar verdiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Türkiye'nin önemli dönüm noktalarından birisi olarak tarih kitaplarında yer alacak olan 15 Temmuz tarihi, millet olarak birlikte içerisinde olduğumuzda nelerin üstesinden gelebileceğimizin en güzel kanıtıdır. Evet, zor bir süreç yaşadık ama milletimizin vatansever duruşu ile bu zorluğu atlattık. O gece vatan hainlerinin karşısına dikilen Türk Milleti, milli iradesine sahip çıkmak adına canını vermekten kaçınmadı. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve dualar ile anıyoruz. Atakum ilçesi Çakırlar Yalı Mahallesi'nde bir cami yapımı düşünülüyordu. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine bu caminin 15 Temmuz Şehitler Camii olmasına karar verildi. Biz de Atakum Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitler Camiinin hızlı bir şekilde tamamlanması için destekçi olacağız. Ayrıca caminin yapılacağı yerin bitişiğinde bisiklet yolu, spor ve yeşil alanı bulunan bir park yaptık. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

        Yaptığı konuşmada cami yerine dergahlarda cuma namazı kılanlara seslenen İl Müftüsü Veysel Çakı, "Camiler mahallelerin en güzel yerleridir. Bakın burada bir cami temeli atılıyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da daha caminin temeli atılmadan yanına çok güzel bir park yapmış. Cami bizim hayatımıza ne kadar tesir ederse, millet olarak o kadar güçlü oluruz. Bu güçle bir daha da 15 Temmuz'ları yaşamayız. Şimdi cuma namazına bakıyorum birileri cami yerine falanca yere, filanca dergaha gidiyor. Soruyorum kendilerine 'camide namaz kılmamanızın amacı ne?' Bizi camiler bir araya getiremiyorsa, açık söylüyorum o işin altında bir çapanoğlu vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed efendimize bile zaman zaman 'bu iş böyle olmaz mı?' diye fikirlerini söylemiştir insanlar. Şimdi o cuma namazında camilere gelmeyip falanca dergahta namazlarını kılanlar bir sorsunlar bakalım şeyhlerine, 'Bu iş böyle olmaz mı?' diye. Acaba sorabilirler mi? Bunu İslam itikadının neresine koyacaksınız?" şeklinde konuştu.

        Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin'in konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Daha sonra protokol tarafından caminin temeli atıldı. Davetliler hep birlikte butona basarak 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin temeline ilk harcı döktü.

        (SAM-SLH-Y)

        19.11.2016 18:15:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler