Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın MHP yurtlarından sürgün edilen Ahıska Türklerini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - MHP Aydın İl Teşkilatı, 14 Kasım 1944'te ata yurtlarından sürgün edilen Ahıska Türklerinin ikamet ettikleri Sandıklı'da ziyaret etti.

        14 Kasım 1944'te ata yurtlarından sürgün edilen Ahıska Türklerinin ikamet ettiği Sandıklı'daki ziyarete MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Aydın Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Mesut Gümüş katıldı. Çok sayıda Ahıska Türk'ü nün katıldığı toplantıda sürgünün yıldönümü anısına şehitler için dua edildi. Ahıska Türkleri yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

        MHP Aydın İl başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada; "Başkaları düşünmüyor, sorumluluk almıyormuş, bu bizi ilgilendirmeyecektir. Fedakarlıksa istenen, sonuna kadar biz varız. Cesaretse aranan, el hak biz buradayız. Türk milliyetçileri, 1944 Ahıska Türklüğünün acılarını hala yüreklerinde duymaktadır. Kırım'dan Hocalı'ya, Türkmenelinden Doğu Türkistan'a, Belene Kampından, Balkan Dağlarından Sibirya bozkırlarına ve Ortadoğu'ya kadar nerede milletimizin bir evladı varsa derdiyle dertlenmek, sevdalarıyla sevinmek bize has, bize yakışan bir asalettir. Çünkü biz tarihe, ecdada, şehitlere karşı sorumluyuz, duyarlıyız, Türklüğün nerede olursa olsun, tekrar felaketlere batmaması için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Ahıska Türklerine yapılan sürgün Türk Milletinin Milli hafızasında yerini almıştır. Şehit Düşen soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da, "Rusların 71 yıl önce kendilerini öz vatanlarından Orta Asya'ya sürmesi nedeniyle zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden bir kısmı 1990'dan sonra Aydın'a da yerleşmeye başlamışlardır. Aydın'da ikamet eden ailelerin karşılaştıkları sorunları Ahıskalı soydaşlarımızdan dinledik. Onların taleplerini, dileklerini, isteklerin öğrendik. Oturma izinlerinin sağlanması ve çalışma izni verilmesi, sağlık güvencesi konularında haklarının sağlanması, eğitim öğretim konularında yaşanan sıkıntıların giderilmesi, vatandaşlığa geçen Ahıska Türklerinin yurtdışından gelen yakınlarına vatandaşlık verilmesi sürecinin kısaltılması, Yurt dışında eğitim görmüş Ahıska Türklerinin diploma denkliklerinin sağlanması, doğum yardımlarından ve diğer sosyal haklardan faydalanmak başlıkları altındaki sorunlarla İlgili kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli çalışmaları yapacağız. Ahıskalı soydaşlarımızın buradaki sorunlarını çözeceğiz. Aynı zamanda aldıkları hizmetin de kalitesini artıracağız" diye konuştu.

        (MB-Y)

        20.11.2016 01:57:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler