Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özgecan KDM'de Bucalılara tam destek

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Buca Belediyesinin kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek, ailelerin özellikle de Bucalı kadınların sosyolojik, psikolojik ve hukuki sorunlarında destek olmak amacıyla kurduğu Özgecan Kadın Danışma Merkezi (KDM) vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

        Tamamen gizlilik esasıyla çalışan ve uzman psikologların ücretsiz hizmet verdiği merkez, kurulduğu günden bu yana 20 aylık süreçte bin 518 Bucalı'ya danışmanlık hizmeti verdi. Özellikle boşanma, aile içi iletişim, öfke kontrolü ve kadına yönelik şiddet konularında talep gören merkez, aile ve bireylerin her yönden sağlıklı yaşam sürebilmesi için mücadele veriyor. Kadın ve kentsel yaşam, öfke kontrolü, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, aile içi iletişim ve anne baba tutumları konularında sosyolojik farkındalık eğitimleri veren Özgecan KDM, düzenlediği çalışmalarda 490 Bucalı'ya destek verdi.

        582 aileye destek

        Toplumun temel taşı aileye yönelik etkin çalışmalarında gerçekleştirildiği merkezde; ebeveyn-çocuk problemleri, boşanma ve yas dönemi etkileri ile öfke kontrolü konularında da yoğun programlar düzenleniyor. Aile birliğinin temellerini sağlam ve sarsılmaz kılmak için uzman psikologlar eşliğinde verilen aile danışmanlığı hizmetlerinden bugüne kadar 582 aileye destek verildi. Özellikle kadınlara yönelik yoğun programlarıyla dikkat çeken Özgecan Kadın Danışma Merkezi; fiziksel, sözel, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalmış kadınlara farkındalık çalışmaları yaparak, özgüven geliştirme programları düzenliyor. Merkezin kadınlara özel psikolojik destek hizmetlerinden bugüne kadar 372 kadın yararlanırken, boşanma davaları konusunda danışmanlık hizmeti alan kadın sayısı 74 olarak gerçekleşti.

        Şahsen başvurarak veya telefonla randevuyla çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor.

        (CA)

        20.11.2016 11:58:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler