Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bandırma'da Japonca Kursları başlıyor

        - HEM bünyesinde 94 farklı programda kurs veriliyor

        - İşkur ve Orman İşletme İşbirliği ile Avcılık ve Mermer İşleme Kursları veriliyor

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'nde başlaması planlanan Japonca Kursları için talep toplanmaya başlandı. Şu ana kadar 8 kişinin kaydedildiği kurslar için kursiyer sayısının 20'ye ulaşması bekleniyor.

        Bandırma Halk Eğitim Müdür Vekili Kenan Ülkar, Bandırma HEM olarak 94 farklı alanda 200'den fazla kurs programı yapmakta olduklarını ve toplamda 4 bin 976 kursiyere kurs imkanı sağlamakta olduklarını ifade etti. Ülkar, "Bu kurslarımızdan biri de Japonca Kursu. Aslında Japonca ile ilgili kurs fikri geldiğinde biz de şaşırdık. Daha önce Bandırma'da Almanca, İngilizce, Rusça gibi dillerin kurslarını açmıştık ama Japonca hem yazması hem de öğrenmesi zor bir dil. Alfabesinde 2000'e yakın harf var. Bu konuda alanında eğitimini almış Japon Dili ve Edebiyatı Mezunu olan bir hocamız var. Eğer talep istenilen rakamlara ulaşırsa kursu başlatmayı planlıyoruz. " dedi.

        Avcılık ve Mermer İşleme Kursları

        Bandırma HEM bünyesinde faaliyette olan veya açılması planlanan ilginç kurslar da var. Bunlardan ikisi de Mermer İşleme ve Avcılık Kursu. Bu kurslar hakkında da açıklamalarda bulunan Bandırma HEM Müdür Vekili Ülkar, "Yeni açılan kurslarımızda İşkur ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bunlardan biri de Mermer İşleme Kursu. Bu kursumuz bayanlar için. Kursa katılan bayanlarımıza günlük 20 TL ücret veriyoruz. Diğer bir kursumuz ise Avcılık Kursu. Bu kursumuzu da Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile açıyoruz. Buradaki kursiyerlerimize doğru avlanma eğitimi vererek, kursu sonunda Avcılık yapabilmeleri için gerekli sertifikayı veriyoruz. Bu kursumuz için yeterli sayıda başvuruya ulaştık" dedi.

        Bandırma HEM Müdür Vekili Ülkar, HEM bünyesinde Fotoğraf Çekimi Kursu, Hızlı Klavye Kullanımı Kursu, Ney Kursu gibi kursların da başlayacağını ifade etti.

        20.11.2016 12:04:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler