Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık çalışanları KOAH'a dikkat çekmek için yürüdü

        (Fotoğraflı)

        Necati İvgin

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sağlık çalışanları "Dünya KOAH Günü" nedeniyle hastalığa dikkat çekmek için yürüdü.

        Dörtyol Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından düzenlenen sağlık yürüyüşü deniz sahilinde yapıldı. Sahilde bir araya gelen sağlık çalışanları giydikleri "Havamızı koruyalım, KOAH önlenebilir bir hastalık" yazılı tişörtler ile açtıkları pankartla yürüyüş yaptılar.

        Yürüyüşe katılan TSM Müdürü Dr. Sinan Dinçer Ayyıldız, KOAH hastalığının özellikle sigara dumanı ve havadaki oluşan diğer zararlı gaz ve parçacıklara bağlı olarak gelişen nefes alma yollarını tıkayan mikrobik olmayan iltihabı bir rahatsızlık olduğunu, ilerleyici ve tam olarak geri dönüşümü olmayan, fakat önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığı olduğunu söyledi.

        Dr. Sinan Dinçerler, yürüyüşü; Dünya KOAH Günü dolayısıyla "Havamızı koruyalım, KOAH'sız yaşayalım" farkındalığı oluşturmak için düzenlediklerini kaydetti.

        (NCT-Y)

        20.11.2016 13:14:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler