Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram'da spor kompleksi tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Meram İlçe Belediyesi, Konya'da yapılan ilk plebisit uygulaması sonucu halkın talebi doğrultusunda Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde yapımına başladığı spor kompleksi inşaatını tamamladı.

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan spor kompleksinde incelemelerde bulundu. Başkan yardımcıları, ilgili daire müdürleri ve teknik personel ile yapımcı firma yetkililerinin de hazır bulunduğu denetim sonunda açıklama yapan Başkan Toru, "Meram bölgesinde halkımızın ihtiyacı olan spor tesisi, sosyal tesis, yeşil alan, park ve benzeri alanları kazandırmaya devam ediyoruz. Göreve gelir gelmez, 2014 yılında bu bölgede ihtiyaç duyulan tesisin belirlenmesi noktasında 4 mahallemizde; Saadet, Mehmet Vehbi, Kurtuluş ve Muradiye mahallelerimizin sakinlerinin katıldığı Konya'daki ilk plebisit uygulamasını yapmıştık. Halkımız büyük bir oranda spor kompleksi yönünde tercihini kullandı. Biz de bu ihtiyaca binaen belediyemizin arsasına ilaveten kamulaştırma yaparak arsayı genişlettik. Projeyi hazırladıktan sonra 2015 yılı 10. ayında ihalemizi yapmıştık. Şu anda inşaat tamamlanmış durumda ve geçici kabul aşamasında" şeklinde konuştu.

        "Bölgenin ihtiyacını karşılayacak"

        Bodrum, zemin + 3 kattan oluşan spor kompleksinin oldukça fonksiyonel olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, şunları söyledi: "Binamızda 6 adet bağımsız bölüm bulunuyor. 2 adet dükkan, 1 adet yüzme havuzu, saunası, buhar odası, bay, bayan fitness alanları ve kafeteryasıyla birlikte bu bölgenin ihtiyacı olan eksikliği büyük ölçüde gidermiş olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu binanın açılışını yapmış olacağız. Halkımıza, bölge sakinlerine şimdiden hayırlı olsun."

        Spor noktasında ihtiyaç duyulan tesisleri ilçeye kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Fatma Toru, "İlçemizin farklı yerlerine yapacağımız 12 tesisin ihalesini de Aralık ayında yapacağız. Bunların ihalesini yaptıktan sonra inşallah 2017 yılında bu tesislerin açılışını yapmayı hedefliyoruz. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        Spor kompleksinde incelemelerini tamamlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, cadde üzerindeki vatandaşlarla da sohbet etti.

        (ÖS-FM-Y)

        20.11.2016 13:42:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler