Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Metruk binalar bağımlıların meskeni oldu

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Sigara ve uyuşturucu kullanım yaşının 11'e kadar indiği Bingöl'de mahalle aralarındaki metruk binalar, uyuşturucu kullananların meskeni haline dönüştü.

        Bingöl'ün Genç ilçesinde bazı mahallelerde bulunan metruk binalar, uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanılıyor. Metruk yapıların yıkılması çağrısında bulunan vatandaşlar, emniyet müdürlüğü ekiplerinin bu alanlarda daha sıkı kontrollerde bulunması ve çocuklarının madde bağımlılarına karşı korunmasını istedi. Çevresel risklerin önlenmesi için tedbirlerin ve kontrollerin arttırılması, gerektiğinde bu yapıların yıkılması talebini yineleyen çevre sakinleri, bu yapıların farklı güvenlik zafiyetlerine de yol açabileceğine dikkat çekti.

        "Okul çevreleri güvensiz"

        Okullardaki serbest kıyafet uygulamasından sonra karmaşık hale gelen öğrenci-sivil ayrımı, güvenlik zafiyetlerini de tetikliyor. Madde bağımlılarının özellikle merkezdeki liselerin çevrelerinde cirit atması, aileleri endişelendiriyor. Başka okullardaki öğrenciler, öğrenci olmayanlar ve daha birçok kişinin okul çevrelerinde bulunmasının ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çeken aileler; "Kim öğrenci, kim değil bilinmiyor. Öğrenci olmayanlar elini kolunu sallayıp bırakın okulu, sınıflara dahi girebiliyor. Okul çevrelerinde sigara içen yığınca genç var. Uyuşturucu satmadıklarının garantisini de veren yok! Evlatlarımızın böyle bir ortamda güvende olduklarını nasıl söyleyebiliriz? Buna acilen müdahale edilmeli, okul çevrelerindeki güvenlik kontrolleri sıklaştırılmalı" ifadelerini kullandı.

        (SA-AKK-Y)

        20.11.2016 14:08:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler