Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Liseli denizciler cep harçlıklarıyla çocukları güldürdü

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Suat Salgın

        Kamera : Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Değerler Eğitimi" kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi minik öğrencileri okullarında ziyaret ederek, harçlıkları başta olmak üzere çevrelerinden topladıkları hediyeleri minik öğrencilere dağıttı.

        Kenan Kaptan Pakmaya Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin; okul öğretmenleri, okul idaresi ve velilerinin de destekleriyle gerçekleştirdikleri örnek uygulamanın bir yıl boyunca ilçedeki ihtiyaç sahibi miniklere yönelik süreceği öğrenildi.

        Bu kapsamda; liseli öğrencilerin ilk durağı ilçedeki Aliçetinkaya ve İstiklal İlkokul'larının ana sınıfları başta olmak üzere 1 ve 2. sınıfları öğrencileri oldu.

        Okul Müdürü Hüseyin Aday'ın yanı sıra okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Suna Fegendemir ile Eda Dede, Ecem Elmira Gözübüyük, Deniz Çilesiz ve Selen Aksoy'un öncülüğünde gerçekleşen hediye dağıtımları oldukça renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Lise öğrencisi Eda Dede, palyaço kılığında öğrencilere şakalaştı ve hediye dağıtımından önce okulların bahçelerinde onlarla çocuk oyunları oynadı. Kampanyanın yıl boyunca süreceği bildirildi.

        Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Kenan Kaptan Pakmaya Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Aday, "Değerler Eğitimi kapsamında öğrencilerimiz; sözde değil, özde değerler eğitimini benimsediklerini bir kez daha ortaya koydular. Harçlıklarından ve çevrelerinden topladıkları kırtasiye ve oyuncak yardımlarını ilkokulların ana sınıfı başta olmak üzere 1 ve 2. Sınıflarında eğitim gören öğrencilere dağıttılar. Onları yürekten tebrik ediyorum. Bu uygulamayla gençlerimizin dinamizmi ortaya çıkıyor. Sosyal sorumluluklarının farkında oluyorlar ve topluma faydalı bireyler olarak yetişeceklerini ve ileride topluma faydalı olabileceklerini ortaya koyuyorlar" dedi.

        Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Suna Fegendemir de, liseli öğrencilerin çok büyük bir özveriyle 'Çocuklar Gülsün' sloganıyla organize ettikleri proje kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi miniklerin yoğunlukta bulundukları okulları ziyaret ederek, beraberlerinde bulunan hediyeleri dağıtmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

        Liseli öğrencilerin, kendi cep harçlıklarından topladıkları paraların yanı sıra iki kalemlerinden birini minik çocuklarla paylaşmasının anlamının çok büyük olduğunu vurgulayan Fegendemir, "Böylesi bir kampanyanın içinde yer almaktan çok mutluyuz." dedi.

        Öğrencilerden Eda Dede, "Buraya çocukları eğlendirmek için palyaço kıyafetiyle geldim. Çocukların mutluluğu beni çok mutlu etti. Çocuklar mutlu olursa, Türkiye mutlu olur" ifadelerini kullandı.

        Liseli öğrencilerden Ecem Elmira Gözübüyük, Deniz Çilesiz ve Selen Aksoy ise; tamamen kendi düşünceleri olan projeyi hayata geçirmek için bu fikri öğretmenlerine açtıklarını ve onların da verdiği desteklerle projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, hayata geçirdikleri hayata geçirdikleri projeyle çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi görmenin hazzının ise kelimelerle anlatılamayacağını belirttiler.

        (SS-EME)

        20.11.2016 14:12:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler