Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Çocuk Hakları Günü

        - Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla stant açarak bilgilendirme yaptı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla stant açarak bilgilendirme yaptı.

        Forum Mersin Alış Veriş Merkezi girişine açılan stantta, ziyaretçilere, çocuk hakları ve sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili bilgiler verilirken, aynı zamanda konuyla ilgili broşür ve el ilanları dağıtıldı. Hafta dolayısıyla kentin işlek merkezlerine de bilgilendirici afişler asıldı.

        Mersin İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, çocuk haklarına dair sözleşmenin, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olduğunu söyledi. 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde, çocuk haklarının yasalarca da tanındığını vurgulayan Sarı, "20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye, çocuk haklarına dair sözleşmeyi 1990 yılında imzalamıştır. Bu sözleşme, nerede doğduklarına, kim olduklarına, cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Sözleşmede yer alan temel haklar; yaşama hakkı, eksiksiz biçimde gelişme hakkı, zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı, aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarıdır" dedi.

        "Çocuklarımız geleceğimiz ve sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır" diyen Sarı, onları her türlü risklerden korumak ve geleceğe güvenle hazırlamanın temel sorumlulukları olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti; "Bu sorumluluğun çocuğun yüksek yararı gözetilerek yerine getirilmesinde başta kamu olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Mutlu yarınların oluşmasında, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik sunulan hizmetlerin yaygınlaştırılması ve onların temel haklarına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi, geleceğe yönelik en önemli yatırım olacaktır. Savaşların olmayacağı, çocuklarımızın barışın hâkim olacağı sevgi dolu bir ortamda, şiddetten, açlıktan, kötü alışkanlıklardan uzak yaşayabileceği bir dünyanın tüm ülkelerin ortak gayretleriyle kurulabileceğine inanıyoruz. Bugünün çocuklarının sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri halinde, gelecekte dünya çok daha güzel bir yer olacaktır."

        (HSK-Y)

        20.11.2016 14:12:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler