Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        26 Ülkenin liman ve lojistik sektörünün buluştuğu fuarda Aliağa konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        Nimet Ergün

        İZMİR (İHA) - Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Uluslararası boyutta Türkiye'de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan 26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan ve 50'yi aşkın ülkeden 15 bin dolayında ziyaretçinin buluştuğu Logitrans Transport Lojistik Fuarında gerçekleştirdiği Aliağa Paneli ile sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

        Liman ve lojistik alanında ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerinin katılım gösterdiği panelde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile özel sektör temsilcileri, "Aliağa Lojistik ve Yatırım Cazibe Merkezi", "Liman Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Müşteri Talepleri" ve "Lojistik Yatırımlar Aliağa'ya Nasıl Çekilir?" konuları ayrıntılı bir şekilde işleyerek liman ve lojistik sektörünün yarınını konuştu.

        Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bölge liman ve lojistik sektörü ile bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi aktardı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa limanlarının her geçen yıl performansını artırarak yükselişinin devam ettiğini belirtirken, "Dünyadaki büyük pek çok limanın geçmişi 1000'li yıllarla dile getirilir. 30 yıl gibi henüz yakın bir geçmişe sahip olan Aliağa limanlarından ise 2016 yılının Ocak-Ekim döneminde 37 milyon 594 bin ton yük hareketi gerçekleşti. 2016 sonunda bu rakamın 50 milyon ton seviyesine ulaşması bekleniyor. Aliağa limanlarına yılın ilk 10 ayında 4 bin 137 gemi geldi ve gemi trafiği bakımından İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci yoğun limanı konumunda. Yine ilk 10 ayda Aliağa'daki limanlarda elleçlenen konteyner miktarı 531 bin TEU'ya ulaştı. Yakın bir sürede Aliağa'da elleçlenen konteyner miktarının, Alsancak Limanı ile eşit seviyelere ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

        Bölgede mevcut limanların başarı grafiğini artırmaya devam ettiğini ve yeni liman yatırımlarının da devreye girdiğini ifade eden Saka, "Yeni yatırımlar gerçekleştiği zaman Aliağa Limanlar Bölgesi kıtalar arası konteyner aktarma limanı haline gelebilir. Aliağa'nın, bu istatistikler ve gelişmeler neticesinde 5 yıl içinde Türkiye'nin 3 büyük liman merkezinden biri olmasını bekliyoruz. Bu sebeple Aliağa'nın devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin ülkemiz ve yatırımcılar için verimli sonuçların elde edilmesini sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

        (NE-AG-Y)

        20.11.2016 15:45:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler