Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Genç: "Ortak paydamız Samsun"

        - Canik Belediye Başkanı Osman Genç:

        - "Farklı yerlerden gelmiş olabiliriz, ancak aynı şehrin havasını soluyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Bize göre Samsun'da yaşama kararı veren herkes Samsunludur"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu'na bağlı derneklerin yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun bizim ortak paydamız ve şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız" dedi.

        Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu'na bağlı Samsun Gümüşhaneliler İl Derneği, Atakum Gümüşhane İli ve İlçeleri Derneği, Gökçe Köyü Derneği, Torul-Kürtün Derneği, Özen Köye Derneği, Ünlüpınar Köyü Derneği, Ünlüpınar Beldesi Derneği, Kocayokuş Köyü Derneği'nin yöneticileri ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Federasyon Başkanı Mustafa Seven'in de yer aldığı kahvaltıda birlik ve beraberliğe dikkat çekildi. Başkan Osman Genç yaptığı konuşmada, "Bu tür birliktelikleri yaşadığımız şehrimizi ortak akılla yönetme ve fikir alış verişi açısından oldukça önemsiyorum. Farklı yerlerden gelmiş olabiliriz, ancak aynı şehrin havasını soluyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri hep birlikte ortak akılla çalışmalıyız. Bu şehir burada yaşayan herkesin şehri, hepimizin ve herkesin Samsun'un ileriye taşınması noktasında söz söyleme hakkı vardır. Bu bakımdan sizlerin söyleyeceği sözler, vereceği fikirler bizim için önemli" dedi.

        Kimlikli şehirlerin yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleştiğini ifade eden Başkan Genç, "Samsun bizim evimiz. Samsun bizim ortak paydamız ve dolayısıyla şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız. Bölgesini, insanını ve ülkesini doğru tanıyan, doğru yorumlayan, gündemi doğru okuyan yerel yöneticiler dezavantajları avantajlara dönüştürebilirler. Bir şehirde yatırımları yönetirken ve yönlendirirken, bütün unsurları dikkate almak ve şehri bütün unsurlarını birlikte dikkate alarak yönlendirmek zorundasınız. Aksi takdirde şehirlerde çok önemli yaralar açabilirsiniz" diye konuştu.

        "Kentsel değil, şehirsel dönüşüm"

        Medeniyet iddiası olamayan bir şehrin gelecek iddiasının da olamayacağına işaret eden Başkan Genç, "Şehir yalnızca insanların oturduğu, çalıştığı, akşam evine gidip uyuduğu mekan değildir. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, medeniyetin aynasıdır. 'Şehir, Medeniyet, ve İnsan' birbirini tamamlar. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Bu nedenle şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerleri göz ardı edemeyiz. Yani şehirciliği sadece mekansal olarak bir beton olarak düşünemeyiz. Şehirciliğin içerisine insanı da koymak, insana dokunmak zorundayız. Bu nedenle biz kentsel değil, şehirsel dönüşümü benimsiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Şehrin geleceğinin insanın geleceği olduğuna vurgu yapan Genç, "Şehirlerimizi ne kadar planlı ve sadece fiziki olarak değil de, içerisine değerlerimizi katarak inşa edersek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Çünkü şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Tarihte önemli şehir veya ülke olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır" şeklinde konuştu.

        "Ürettiğiniz kadar değerlisiniz"

        Şehirlerin tarihi kodlarına yeniden dönmesi gerektiğini dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi:

        "Çünkü bir milletin ve şehrin geçmişi, o şehrin ve milletin geleceğini oluşturur. Bize göre Belediyecilik; yerelle evrenseli, tarihle bugünü eş zamanlı olarak kucaklayabilmektir. 21. yüzyılda belediye başkanlarının başarı kriterleri de değişti. Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Dolayısıyla bu çağda ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Bilgi toplumunda küresel aktörlerin tüketicisi olmak da var, üreticilerden biri olmak da. Tek bir mesajın saniyeler içerisinde bütün dünyayı dolaştığı yeni bin yılın başında, 4. sanayi devrimini mutlaka yakalaması gerekiyor. Birlik olursak, başaramayacağımız şey yok" diye konuştu.

        Samsun Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven de, kendileriyle bir araya gelen Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Federasyon Başkanı Seven, "Başkanımızın çalışmalarını takdirle gözlemliyoruz. Kendisi bu şehre ait önemli sayıda kültür eseri çıkararak, tarihi ne kadar önemsediğini gösterdi. Başkanımız geleceğin vizyonunu geçmişin izlerinde arıyor. Bu çalışmalarından dolayı kendisini takdir ediyoruz. Vizyonu geniş olan Başkanımız şehrimiz için çok önemli çalışmalar yaptı. Samsun'un gelişimine bulunduğu katkıdan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

        Programın ardından Başkan Osman Genç, Federasyon Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

        (KA-MAY-Y)

        20.11.2016 16:46:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler