Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sözlü: "Adana Tarım Fuarı, gurur kaynağımız"

        - Ziraat mühendisi, çiftçi çocuğu Başkan Sözlü, hem katılımcı, hem de ziyaretçi rekoru kıran Çukurova'nın en büyük tarım fuarında incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleriyle köylünün yüzünü güldüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl uluslararası ihtisas fuarı unvanını kazanan 10. Adana Tarım Fuarı'nın Çukurova çiftçisinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulmasına katkı sunduğunu söyledi. Sözlü, "Köylünün refahının artmasına büyük katkı sağlayan Adana Tarım Fuarı, gurur kaynağımız oldu" dedi.

        En son teknolojiler sergilendi

        Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Başkan Hüseyin Sözlü, bölgenin en büyük tarım fuarının son gününde sektörün profesyonelleri ve hemşehrileriyle birlikte Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçen ile birlikte tarım makineleri, alet ve ekipmanlarının sergilendiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Hüseyin Sözlü, son model traktörleri inceleyip, görevlilerden bilgi aldı.

        Başkan Sözlü, tarımsal mekanizasyon ve teknolojilerinin yanı sıra zirai ilaçlar, gübreler, tohum, fide, fidan ve bahçecilik ile ilgili teknolojiler, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, sera ekipmanları, su ürünleri, süt ve süt ürünleri, tavukçuluk, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri veren firmaların stantlarını ziyaret etti.

        "Tarım Fuarı Çukurova'nın emeğine değer katıyor"

        Alternatif tarım ürünlerinin Çukurova'da yaygınlaşması adına yürüttüğü projelerle kırsal kalkınmada çığır açan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin standına da uğrayan Başkan Hüseyin Sözlü, tarım fuarının Adana'nın fuarlar kenti olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

        Adana Büyükşehir Belediyesi'ni bağlı Çukurova Fuarcılık A.Ş.'nin (ÇUFAŞ) TÜYAP Fuarcılık Grubu ile uyum içinde çok başarılı organizasyonlara imza atmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Adana'nın yanı sıra komşu iller Mersin, Hatay, Osmaniye'nin çiftçilerinin, tarım makineleri, alet ve ekipmanları üreticilerinin de büyük yarar sağladığını, Çukurova'nın emeğine değer kattığını aktardı.

        "Adana, en nitelikli fuar merkezi"

        Başkan Sözlü, "Adana Tarım Fuarı, kesintisiz 10 yıldır yapıldığı için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uluslararası ihtisas fuarı unvanı verildi. Türk fuarcılığının gurur kaynağı olan bir misyonu yürüten Adana Tarım Fuarı sürekli büyüyerek bugünlere geldi. Bu yıl yüzde 20'lik büyüme gerçekleşen Adana Tarım Fuarı'nda hem kapalı hem de açık alanlar doldu. Tarım sektörünün Adana'ya olan bu ilgisinden son derece mutluyuz. Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ni tarımda olduğu gibi inşaat, mobilya da küresel düzeyde gelişmesini hedefliyoruz. Adana'nın fuar merkezimizi Türkiye'nin en nitelikli fuar alanı haline getireceğiz" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        21.11.2016 12:26:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler