Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakım çalışması tamamlanan teleferik hattı hizmette

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında gerçekleştirilen periyodik bakım çalışmalarının ardından, yeniden hizmet verilmeye başlandı.

        Türkiye'de toplu taşıma amaçlı ilk teleferik hattı olma özelliğine sahip, toplam 3 bin 200 metre uzunluğundaki hatta, 19-20 Kasım günleri periyodik kontrol ve bakım çalışması yapıldı. EGO yetkilileri, 2 gün süresince hat üzerindeki motorlar, elektronik aksamlar ve yolcu kabinleri başta olmak üzere tüm aksamların rutin bakım ve kontrollerinin yapıldığını söyledi.

        Yetkililer, hafta sonu gerçekleştirilen bakım çalışmalarının belirlenen sürede tamamlanmasıyla birlikte bugün sabah saatlerinden itibaren teleferik hattının hizmete alınarak, yeniden yolcu taşınmaya başlandığını kaydetti.

        Teleferik hattının hizmet dışı kaldığı süre içinde yolcuların ulaşımlarının Yenimahalle metro istasyonundan Şentepe'ye kadar EGO otobüsleriyle sağlandığını ifade eden yetkililer, Başkentlilerin toplu taşıma ihtiyaçlarını, zaman kaybını en aza indirecek alternatif ulaşım sistemleriyle sağlarken, güvenliklerini de en üst düzeye çıkarmak için hattın sık sık teknik bakım ve kontrollerinin yapıldığını vurguladı.

        (BEN-SÜ-MK-Y)

        21.11.2016 12:43:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler