Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONSEM'de, 13 farklı ülke vatandaşına Türkçe eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi'nde (KONSEM) 13 farklı ülke vatandaşına Türkçe öğretiliyor.

        Geçtiğimiz yıl KONSEM bünyesinde açtığı kurslar ile ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe öğreten Konyaaltı Belediyesi, bu kurslara yeni eğitim-öğretim yılında da devam ediyor. 17 bin yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı ilçede Türk kültürünü daha iyi tanıtmak ve yabancıların bölgeye kolay entegre olabilmelerini amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, KONSEM Liman ve Gürsu Şubeleri'nde açtığı kurslar ile 13 farklı ülkeden onlarca yabancı uyruklu vatandaşa, Türkçe öğretiyor.

        Almanya, Polonya, Sri Lanka, Afganistan, Türkmenistan, Özbekistan, Rusya, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye olmak üzere 13 ayrı ülkeden gelen yabancı uyruklu vatandaşlar, Konyaaltı Belediyesi'nin açmış olduğu kurslarda Türkçe öğreniyor. Kurslarda Türkçe öğrenen Polonya uyruklu Marlena Kierzek, Konyaaltı Belediyesi'nin bu hizmetinden ücretsiz faydalandıklarını söyledi. Akıcı Türkçe ile Konyaaltı'nın kendileri için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Kierzek, yaptığı çalışmalarla yaşamlarını kolaylaştıran Konyaaltı Belediyesi'ne de teşekkür etti.

        İlçede yerleşik yaşayan çok sayıda yabancı bulunduğunu hatırlatan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu kişilerin kolay iletişim kurabilmelerine yönelik dil kursları açtıklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıllarda açtıkları bu kursların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Muhittin Böcek, Türkçe kurslarına bu eğitim-öğretim yılında da devam ettiklerini söyledi. KONSEM bünyesinde açılan Türkçe kursuna 13 farklı ülkeden onlarca yabancının katıldığını dile getiren Başkan Böcek, bu kurslar yardımıyla Türkçe öğrenen yabancı uyruklu vatandaşların hem esnaf ile iletişim kurabildiklerini hem de resmi kurumlarla olan işlerini kolaylıkla yapabildiklerini kaydetti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        21.11.2016 13:10:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler