Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar'da "kış lastiği mesaisi" başladı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Havaların soğuması ve meteorolojinin ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunmasının da etkisiyle 1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması için sürücüler "lastik mesaisi"ni öne aldı. Lastikçiler yoğun iş temposuyla müşterilerine hizmet verirken, sürücüler de sabırsızlıkla sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

        Niksar'da yılın ilk karı Çamiçi Yaylası'na yağdı, havalar soğudu ve gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı eksi 2'lere kadar düştü ve lastikçilerin önü uzun araç kuyruklarıyla oluştu. Lastikçilerde hummalı bir çalışma var. Sırada bekleyen onlarca aracı vaktinde yetiştirmek için yine işçiler harıl harıl çalışıyor. Bir taraftan araçların yazlık lastikleri alınıyor diğer taraftan kışlık lastikler yeniden takılıyor. Bu da büyük bir ustalık istiyor. İşçilerde titizlikle bu çalışmaları yürütüyorlar.

        Niksar'da uzun yıllar lastik satış bayiliği yapan işletmeci Hadi Özgen yaptığı açıklamada, kış lastiği konusunda geçen yıla göre bu yıl vatandaşların daha duyarlı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili bilgiler veren İşletme Müdürü Nurcan Özkan ise, "Lastik çeşitleri, aslında aracın hız esnasında ne kadar mesafede duracağını, yol tutuşunu bize anlatıyor. Bilinçli lastik değişimi hayat kurtarır" dedi.

        Özkan, kış lastiği değişimi nedeniyle yoğun olduklarını belirterek, "Bugünlerde kış lastiğinin zorunluluğundan dolayı çok yoğunuz. Araçların yaz lastiklerini söküp yerine kışlık lastikleri takıyoruz. Aracın ebadına göre 100 ile 500 TL arası (tek lastik) lastik fiyatları değişiyor, kar lastiğinde göre. Sürücülere tavsiyemiz iki lastikten ziyade mutlaka her aracın dört lastiğini de kar lastiği takmaları yönündedir. Çünkü iki lastik takıldığı zaman diğer tarafta kaymalar yaşanabiliyor o bakımdan tavsiyemiz dört lastiktir. Yine sürücülere tavsiyemiz yasal süre olan 1 Aralık tarihini beklemeden araç lastiklerini değiştirmeleridir. Her aracın kendine has bir ölçüsü var. Ama tabi kış mevsimi geldiği için kar lastiği taktırmak gerekli, zaten dört lastik zorunluluğu da bütün araçlar için geleceği konuşuluyor. Ticarilere zaten zorunluydu normal araçlara da başlayacağı konuşuluyor. Ayrıca lastik otelimizde isteyen müşterilerimizin lastikleri de bir sonraki sezona kadar güvenli şekilde muhafaza ediliyor" diye konuştu.

        Aracının lastik değişimi için gelen vatandaşlar ise "Mühim olan canımız. Allah korusun, bir kaza durumuna sebebiyet vermemek için duyarlı olmak lazım" ifadesine yer verdiler.

        (SÖZ-SLH-Y)

        21.11.2016 14:32:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler