Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir güneşli ama soğuk bir hafta geçirecek

        - Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç:

        - "Sıcaklıklar yüksek kesimlerde artacak, merkezde düşecek"

        (Fotoğraflı)

        Selim Kuşcu

        ESKİŞEHİR (İHA) - Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, hafta boyunca güneşin yüzünü göstermesine rağmen havaların soğuk olacağını söyledi.

        Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, haftanın ilk iş gününden itibaren, önümüzdeki haftanın son gününe kadar yağış beklentisi olmadığını aktardı. Haftanın, açık ve az bulutlu geçeceğini söyleyen Tarınç, "Sıcaklıklar, mevsim normallerinin yer yer 2 ile 4 derece üstünde seyredecek. Eskişehir merkezde hava sıcaklıklarının 13-14 derecelerde olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıkları özellikle iç kesilmede sıfırın altında 8-9 derecelere kadar düşecek. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı neredeyse 19-20 derecelere kadar ulaşıyor" dedi.

        Güneşe aldanmamak gerekiyor

        Hafta boyunca yüzüne gösterecek olan güneşe rağmen soğuk bir havanın etkili olacağını ifade eden Tarınç, zirai don hadiselerinin de meydana gelebileceğini söyledi. Tarınç, "Gündüz güneşi göreceğiz ama bu güneşe aldanmamak gerekiyor. Önümüzdeki 3 gün boyunca gece ve sabah saatlerinde hafif sis hadisesi ve yer yer zirai don riskimiz devam ediyor. Bu hafta boyunca önemli bir rüzgar beklentimiz yok" şeklinde konuştu.

        Bölge genelinde 'enverziyon' olayı görülecek

        Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bölge genelinde sıcaklıkların yüksek bölgelerde daha fazla olacağına ve bu nedenle de enverziyon olayı görüleceğine dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Özellikle bölgenin iç kesimlerinde ama Uludağ ve Mihalıççık gibi yüksek kesimlerde yukarı seviyedeki sıcak havanın etkisiyle, sıcaklıklar sıfır derecenin üzerinde olacak. Bu da, enverziyon dediğimiz olayın neticesinde yine hava kirliliği olarak da önümüzdeki 3 gün boyunca etkisini gösterecek. Sıcaklıkların yukarılara gittikçe düşmesi gerekirken, artması olayına enverziyon diyoruz. Bu da bir nevi hava kirliliği olarak bizlere etki ediyor."

        (SK-MET-Y)

        21.11.2016 15:28:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler