Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döğer Kervansaray'ını küçük rehber eşliğinde geziyorlar

        - 7. sınıf öğrencisi Osman Kaya, rehberlik yaparak harçlığını çıkarıyor

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Manaz

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın önemli tarihi mekanlarından birisi olan Döğer Kervansaray'ına gelen yerli turistlere rehberlik yapan 7 sınıf öğrencisi Osman Kaya bu yolla harçlığını da çıkarıyor.

        İhsaniye ilçesine bağlı Döğer Beldesinde bulunan ve önceki çağlarda önemli bir durak merkezi olan Döğer Kervansaray'ını gezenler adeta tarihte yolculuk yapıyor. Eskişehir'den giden ziyaretçilere rehberlik hizmetini ise henüz 7. sınıfa giden Osman Kaya yaptı. Henüz çocuk yaştaki Kaya, dünyaca ünlü Frig Vadisini de bünyesinde barındıran ve geçmişinin Hititlere dönemine kadar dayandığı bilinen Döğer Beldesinde ziyaretçiler rehberlik hizmeti veriyor. Kervansaray ile birlikte beldenin tarihi hakkında da bilgiler veren Kaya, geçmişte kervanlarla buraya gelen insanların ve hayvanların nasıl konakladıkları hakkında detaylı bilgiler veriyor. Rehberlik hizmetini veren küçük çocuğun bu hizmetini takdir eden ziyaretçiler ise kendisine teşekkür ederek harçlığını vermeyi de ihmal etmiyor.

        (SM-GC-Y)

        21.11.2016 16:33:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler