Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayserigaz Develi'deki çalışmalarına devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Kayserigaz, Kayseri'nin en büyük ilçelerinden olan Develi'de bütün mahallelerin doğalgaz kullanabilmesi için altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

        Profesyonel ekibi ile Develi'de her bir caddenin, sokağın ve hanenin etüt çalışmalarını titizlikle yürüten Kayserigaz, bugüne kadar Develi'ye 87 kilometre çelik hat, 291 km polietilen hat, 14 adet vana grubu, 3 adet bölge istasyonu yatırımı gerçekleştirdi. Develi yatırımları için bugüne kadar toplamda 48,3 milyon TL harcandı.

        Kayseri'ye sorunsuz ve güvenli doğalgaz arzı sağlayan Kayserigaz, her geçen gün mevcut doğalgaz ağını genişletiyor. 65 bin nüfusa sahip Develi'de ilk olarak 2013 yılında ilçe meydanında gerçekleştirdiği görkemli temel atma töreni ile Kayserigaz, doğalgazın Develi'ye geleceğini müjdelemişti. Mayıs 2015'de ise Develi'de ki vatandaşların abonelik süreçleri yürütülebilmesi için Kayserigaz Develi Ofisi'nin açılışı gerçekleştirilerek Develi Halkı'nın hizmetine sunulmuştu. Toplamda 378 km boru hattı döşenerek Develi'ye ulaşılması sonucunda Aralık 2015'de "Develi Gaz Verme Töreni" ile Develi İlçesi'ne doğalgaz akışı sağlanmaya başlanmıştı.

        Develi İlçesi'nin 13 mahallesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla doğalgaz kullanıma hazır hale getirildi. Altyapı çalışmaları devam eden 5 mahallede ise çalışmalar devam etmektedir. 2015 ve 2016 yatırımları ile birlikte şu ana kadar 3 bin 500 BBS'in üzerinde abone sayısına ulaşıldı.

        Kayserigaz Develi Ofis Sorumlusu Olgun Otyakmaz yaptığı açıklamada: "Yapılan büyük yatırımlar sonucunda Develi Halkı doğalgazın konforuna ve ekonomisine kavuştu. Sürdürülen çalışmalar neticesinde 3.500 BBS'in üzerinde abone sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Altyapı çalışmaları ise doğalgazın diğer mahallelere de ulaştırılması için hız kesmeden devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla Develi'de doğalgaz geçişin hızla artmasını ve beraberinde kış aylarında artan hava kirliliğinin azalmasını ümit ediyoruz." dedi.

        (SK)

        21.11.2016 16:43:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler