Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evliya Çelebi'ye Tıbbi Onkoloji Radyoterapi Ünitesi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Tıbbi Onkoloji Radyoterapi Ünitesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

        Açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekili Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Sabahattin Altıntaş ile STK temsilcileri katıldı.

        Törenin açılış konuşmasını Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Sabahattin Altıntaş yaptı. Birkaç eksiğin de tamamlanmasıyla birlikte kanser hastalarının tedavisinin Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacağını belirten Altıntaş, "Kanser hastalığı son zamanlarda Dünya'da ölüm nedenleri sırasında ikinci sırada yer alıyor ve giderek sıklığı artıyor. İlimizde de genel Türkiye istatistikleri oranında yıllık olarak yaklaşık bin 300 civarında yeni kanser hastası teşhisi koyuyoruz. Aylık 300 civarında hastaya kemoterapi hizmeti veriyoruz. Bakanlığımızın onayı ile radyoterapi merkezimizin açılmasına izin verildi. Gerekli çalışmaların hepsi tamamlandı bugünden itibaren hasta alımına başlayacağız. Bu arada kanser hastalıklarının tanısında ve takibinde PET denilen bir cihaz var. Şuan için hastanemizde yok. Bu tür ihtiyacı olan hastalarımızı Eskişehir'e yönlendiriyoruz ancak bunun da ihalesi neticelendi. Projelendirme ile ilgili çalışmaları yapılıyor. Cihaz birkaç ay içerisinde kurulacak. Tamamlandığında kanser hastalarının gerek tanısı, gerek tedavisiyle ilgili yapılacak olan bütün işlemler hastanemizde yapılıyor olacak" dedi.

        Vali Ahmet Hamdi Nayir, illerin refah seviyesini, tercih edilebilirliğini belirleyen ana unsurlarının başında sağlık imkanlarının geldiğine dikkat çekti.

        Konuşmaların ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Radyoterapi Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

        Açılışın ardından protokol üyeleri, Tıbbi Onkoloji Radyoterapi Ünitesi'ni inceleyerek Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Sabahattin Altıntaş'dan bilgi aldılar. (EFE)

        21.11.2016 16:59:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler