Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHP ve AK Parti'den birlik ve beraberlik mesajı

        - AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ;

        - "Türkiye'ye tehdit nereden gelirse gelsin birlikte olacağız"

        - MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras;

        - "Yeni Türkiye'nin harcını birlikte karmalıyız"

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl ve Merkez İlçe teşkilatı AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti.

        Ziyarette AK Parti Çorum İl Başkanlığına atanan Av. Mehmet Karadağ'a yeni görevinde başarılar dileyen MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ile yönetim kurulu üyeleri birlik ve beraberlik mesajları verdi.

        AK Parti ve MHP'nin Çorum'un ortak paydasında bir araya geldiğini ve Çorum için ortak hareket edeceğini dile getiren AK Parti Çorum il Başkanı Mehmet Karadağ, "Bizim ortak paydamız Çorum" dedi. MHP ile Çorumla ilgili her konuda istişare içerisinde olacaklarını ümit ettiğini ifade eden Karadağ, "Bu açıdan kapımız da gönlümüz de sayın başkanlarımıza ve yönetimine açıktır. Bunun bilinmesini istiyorum. Çorumla ilgili olumlu katkılarınızı her zaman bekliyoruz. Bu tür ziyaretlerde ve zaman zaman dost meclislerinde bir araya gelerek Çorum'a yapılacak hizmetler noktasında istişarelerde bulunacağız. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği aşikar. Bu süreçte gerek cumhurbaşkanımız gerek başbakanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli ile birlikte zaman zaman istişareler yapıyorlar. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Özellikle terör olayları; FETÖ, PKK, Suriye ve Irak'taki durumlar, ülkemize yönelmiş bütün tehditler bizi ilgilendiriyor. Bu konuda AK Parti ile MHP arasında tam bir görüş birliği var ve en önemli konu da bizim için budur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür" dedi.

        Türkiye'ye yönelik tehlike nereden gelirse gelsin her zaman birlikte olacaklarının altını çizen Karadağ, "Tehlike nereden gelirse gelsin. İster Suriye, ister Irak, ister terör örgütleri, AB, ABD. Tehlike nereden gelirse gelsin hiç fark etmez. Bizim için devletimizin bölünmezliği, milletimizin bekası bizim için her şeyden önemlidir. Bu konuda da çeşitli çalışmalar yapılıyor ileriye dönük. Ben bundan çok mutluluk duyuyorum. MHP'nin ziyareti bizi çok memnun etti. Türkiye'nin önemli konularında MHP hükumetin yanında yer almıştır her zaman. Parti ayrımı gözetmeksizin destek vermesi çok önemlidir. Bazen partiler. Parti taassubu içerisinde hareket eder iktidarın doğrusuna da yanlışına da karşı çıkarlar ama MHP böyle bir duruş sergilemiyor. Bundan dolayı şahsınızda partinizi tebrik ediyorum. Yerelde de bundan sonra biz bu birlikteliği göstereceğimize eminim. Bundan şüphem yok. İnşallah önümüzdeki süreçte güzel bir çalışma yaparız. Birlikteliğimiz inşallah Çorum'un ortak paydasında daim olur" ifadelerini kullandı.

        Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras ise, siyaset dünyasında el birliğiyle Çorum'a çok şey kazandıracaklarını umut ettiklerini söyleyen Aras, "İktidarıyla, muhalefetiyle şehrimize aydınlık bir gelecek inşa edebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

        İstiklalin, iktidar ve imtiyaz kaybetme korkusuyla değil, kucaklaşma, dayanışma, ortak değer ve milli gerçeklerde buluşmayla teminat altına alınacağını kaydeden Aras, "Bu nedenle, Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışma ve çekişmeye kapılmadan Türkiye'nin ana meselelerine çözüm getirmeye mecburdur. Milliyetçi Hareket Partisi "Milli Muhalefet" yapma düşüncesiyle siyaset yapmaktadır. Hakaretler savurmakla, ülkemizi uluslararası alanda şikayet etmekle muhalefet yapılamaz. Milli güvenliğimize tehdit teşkil eden konularda dış güçlerle omuz omuza görüntü veren muhalefet anlayışı tarihe gömülmeye mecburdur. Eski siyaset bilgileri ve dili bitmelidir. Muhalefet gayrı-milli güçlerle değil, milli güçlerle yan yana olmalıdır." diye konuştu.

        Partilerinin, milli ve yerli politikalara, ülke için her olumlu, her anlamlı adıma destek verdiğini vurgulayan Aras, "MHP ülkemizin menfaatlerini ve milli çıkarlarımızı gözeten her düşüncenin yanındadır. Bunun tam tersi olduğunda da muhalefet etmektedir. Yanlışlara ve gafletlere karşı, tuzaklara karşı sesini yükseltmektedir. Ülkemizde sağlıklı bir "muhalefet" siyasetinin de bu şekilde tesis edilebileceğini düşünmektedir. Milli muhalefet yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için ateşe atılan, saldırılara karşı devletiyle ön saflarda duruş gösteren bir adanmışlık ve anlayışta olmalıdır. MHP, Türkiye'nin tarafında, Türk vatanının hizasındadır.15 Temmuz sonrasında ülkemiz yeniden kurulmaktadır. Ana fikriyat 15 Temmuz bilincidir, Yenikapı ruhudur. Bu bilinç milletimizin kodlarında taşıdığı imandır, milli vicdandır, istiklaline ve istikbaline düşkünlüğüdür. Ülkemizin karşısında birleşmiş olan FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ'in ortak hedefi de, milletimizi bir arada tutan bu değerlerdir. Terörle mücadele kararlılıkla sürmeli, bölücülerin kökü kazınmalıdır. FETÖ'yle mücadelede eksik parçalar tamamlanmalı, siyaset ayağı da ortaya çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

        "Türkiye'nin yeniden kuruluş harcını hep birlikte karmalarız" diyen Aras, "Türkiye'yi kamburlarından birlikte kurtarmalıyız. Türk milletinin asıl gündemine odaklanmak için karşımızdaki engelleri birer birer yıkmalıyız. İstersek ve önyargısız bir araya gelirsek başaracağımızdan katiyen şüphemiz yoktur. Türkiye'nin yönetimini yerli yerine oturtacak yeni düzenlemeler ve anayasa çalışmaları başlamıştır. Bu konuda Türkiye rahatlasın, huzur bulsun istiyoruz. Devlet ebed müddet ruhu yaşasın diyoruz. Sorunun bir parçası değil, çözümün yol başçısı; kaosun mimarı değil, huzur ve düzenin yol açıcısı olmaktan başka bir tercihimiz yoktur. Geleceğimizin politik kararı vatan coğrafyasının ana damarında yazılıdır; bunu anlamalı, buna göre hazırlık yapıp hareket etmeliyiz. İstiklalimiz, ortak değer ve milli gerçeklerde buluşmayla teminat altına alınacaktır. Bu nedenle, Türk siyasetinin ucuz hesap yapmadan, ülkemizin ana meselelerine çözüm getireceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

        (MMY-BÖ)

        21.11.2016 17:03:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler