Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Çocuk Hakları Günü'nde doyasıya eğlendiler

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Sivas'ta, koruma ve bakım altındaki çocuklar ile kentte çeşitli okullarda öğrenim gören çocuklar '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda ve kentteki çeşitli okullarda öğrenim gören yaklaşık 200 çocuk, Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül'ün katılımıyla düzenlenen programla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı. Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda katılımcılara çocuk haklarını anlatan animasyon izletildi. Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "Bugün çocuklar için bir araya geldik. Dünya Çocuk Hakları Günü teoride iyi ama pratikte pek uygulanmayan bir gün. Dünyaya bu gün ilan edilmiş ama zengin ülkeler için geçerli olan bir şey. Eğer fakirseniz, Afrika'da ya da Müslümansanız sizin için çocuk hakları gününün bir anlamı yok ve insan olmanında bir anlamı yok. Dünya'nın her köşesinde Amerika'nın ve Avrupa'nın dışında insanların bir mağduriyeti ve çocukların öldüğünü görüyoruz. Çocukların bırakın çocuk haklarını temel yaşama haklarından bile yoksun olduğunu görüyoruz. Çok şükür bunu ülkemizde hissetmiyoruz. Çocuklar bizim göz bebeğimizdir. Çocuk mutluysa aile mutludur." dedi.

        Konuşmanın ardından protokol üyeleri çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra çocuklar eğlence merkezindeki oyuncaklarla oynadı. Programa Vali Davut Gül ve eşinin yanı sıra 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ve kurum müdürleri de katıldı.

        (UY-SK-AŞ-Y)

        21.11.2016 17:16:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler