Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AB projesiyle kurbağa toplayacaklar

        (Fotoğraflı)

        Tamer Yavuz

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de AB projesi kapsamında dezavantajlı bölgelere kurbağa toplamak için eğitimi verilecek. Öte yandan yine dezavantajlı bölgelerde kadınlara da aile olma eğitimi verilecek.

        Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD),Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi ve Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği ortaklığı ile uygulanacak "Kurbağalar, Prens ve Prenses" isimli proje Avrupa Birliği tarafından onaylandı.

        EGİAD, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi ve Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği yetkilileri bir araya gelerek konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Duvan Prestij Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan EGİAD Başkanı Hakan İnci, projenin 12 ay boyunca 3 dernek tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, "Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığı'nın İnsan Kaynaklarını geliştirilmesi operasyonel programı dezavantajlı gruplara yönelik bir proje bu. Amacımız dezavantajlı grupların genellikle kurbağa toplayıcıları derneğinde görev yapan insanların sosyal yönden geliştirilmesi, sosyal hayata entegrasyonu ve eğitimleri ile ilgili projemizi devreye soktuk. Bütçe 133 bin Euro olarak belirlendi. Bu rakamın yaklaşık 6 bin 500 EGİAD eş finansmanı ile gerçekleştirilecek. Yüzde 95'i ise Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Proje devreye girdiği esnada Edirne İpsala ilçesinde işbaşı eğitimleri olacak, oradaki bu kurbağaları alıp ve işleyen fabrikalarda işbaşı eğitimleri olacak" dedi.

        Amaç, kadınların sosyal bütünleşmesini sağlamak

        Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Temsilcisi Emel Gönenç Güler ise, "Prenslerin prenseslerini içimizden biri olarak hissetme çabası ile çalışmalar yapacağız. Amacımız bu projedeki kadınların sosyal bütünleşmesini sağlamak içimizden irileri olduğunu göstermek. Bunun için onlarla sohbet edilerek beraber vakit geçirilecek, anketler yapılacak bu anketlerin sürecinde fotoğraflar çekilerek sergi oluşturulacak. Daha sonra bir rapor hazırlanacak. Amacımız onların bizden farklı olmadığını hissettirmek" diye konuştu.

        Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Metin Örs, "Yıllardır fabrika sahiplerine çalıştık ve bu kişiler bizim üstümüzden ciddi miktarda paralar kazandılar. Biz onlara maşa olmak istemiyor kendi işimizin patronu olmak istiyoruz. Biz kendi ayaklarımızın üstünde durup kendimize çalışmak istiyoruz" dedi.

        (TY-MEF-Y)

        21.11.2016 19:02:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler