Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den Çamlıyayla'da hizmet atağı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla ilçesinde asfalttan altyapıya, tarımsal destekten tesislere kadar birçok alanda hizmet atağı başlattı.

        Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde kurduğu Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ilçe koordinasyon birimlerinin Çamlıyayla ilçesinde belirlediği eksiklikleri gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 mahallede toplam 27 bin 266 metre içme suyu şebeke hattı döşenen Çamlıyayla'da, Atıksu Arıtma Tesisi projesinin de 2017 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. Öte yandan, ilçe genelinde 12,60 kilometre 1. kat ve 10,40 kilometre 2. kat sathi kaplama ile 10,22 kilometre sıcak asfaltla kaplama ve yama çalışması gerçekleştirildi, bin 932,94 metrekare alan sıcak asfalt ile kaplandı. Ayrıca, 8,95 kilometre stabilize malzemeli yol bakım çalışması, 97,80 kilometre banket ve 14 kilometre tesviye greyderli banket bakım çalışması, 2 kilometre yol genişletme, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilirken, 750 kilometrelik karla mücadele çalışması yapıldı.

        Büyükşehir Belediyesi, tarım destekleri kapsamında da ilçede 15 bin 600 metre sulama borusu, 150 bin domates fidanı, 6 bin 60 adet zeytin fidanını üreticilere bedelsiz olarak verirken, 2 noktada kurduğu tahmin ve erken uyarı projesi ile olası don olaylarının önüne geçti. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda 203 bin 825 metrekarelik alanda 30 adet mahalle mezarlığı bakım ve temizliği yapılan Çamlıyayla'da, 200 bin metrekare mezarlık alanı yeniden düzenlenirken, her gün 3 kilometre orta refüj ise çöplüklerden temizlenerek gerekli bakımları yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete geçirilen Çamlıyayla Mezbahası'nda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların İslami koşullarda veteriner kontrolünde kesimleri gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla'nın 14 mahallesinde de muhtarlara bilgisayar ve internet erişimi sağlayan USB Modem ile muhtarlık işlerinde kullanılmak üzere yazıcılar dağıttı.

        Çamlıyayla'nın Kisecik Mahallesi Muhtarı Fehmi Tanrıverdi, 2009 yılından beri muhtarlık yaptığı mahallesinde yaşanan değişim hakkında şunları söyledi: "Son dönemlerde hizmetlerin daha hızlı ve aktif bir şekilde ilçemize ve mahallemize geldiğini görüyoruz. Yapılan hizmetlerden de memnunuz. Şimdiye kadar Kisecik Mahallesi'ne sulama suyu borusu, Körmenlik-Kisecik-Belçınar mahalleleri arasına asfalt çalışması, zeytin fidesi ve domates fidesi dağıtımı gibi önemli hizmetler yapıldı. Bir isteğimiz ya da sorunumuz olduğunda belediyenin koordinasyon birimleri ile iletişime geçiyoruz. Talep ettiğimiz işin nasıl ve ne zaman yapılacağının bilgisini veriyorlar ve hızlı şekilde taleplerimiz karşılanıyor. Burhanettin Başkanımıza mahallemize ve ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum."

        Sebil Mahallesi Muhtarı Emin Bozkurt ise altyapıdan asfalta kadar pek çok konuda hizmet alan mahallesi adına muhtarlık ofisi önüne astığı pankart ile teşekkürlerini iletti. Yapılan hizmetlerden memnuniyetini aktaran Muhtar Bozkurt, "Daha önce mahallemizde altyapı yoktu, yağmur yağdığı zaman eski bir hat vardı, yağmur suyunu oraya verirdik, oradan da dereye giderdi. Daha sonra bu su içme suyuna karışırdı. Bu sorunu Başkanımıza ilettiğimizde 2015 sonlarına doğru altyapı sorunumuz hemen ortadan kaldırıldı. 310 gün gibi kısa bir sürede altyapımız tamamlandı. Ayrıca mahalleme tarımsal tahmin ve erken uyarı cihazı kuruldu. Sulama boruları dağıtıldı. Asfaltlama çalışması yapıldı. Sebil daha önce böyle asfalt görmemişti" diye konuştu.

        Mahallesinin baştan aşağı yenilendiğini anlatan Belçınar Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Taş da "Mahallemizde çok güzel değişimler oldu. Hangi hizmeti istersek hemen cevap alıyoruz. Mahallemizde Atdağı ve Ulumeres'e asfaltlama çalışmaları yapıldı. İçme suyu ve sulama suyu hatları döşendi. Mahallemizde yüzde 100 değişim oldu. Büyükşehir çok başarılı çalışıyor. Koordinasyon birimleri ile 24 saat iletişim halinde olabiliyoruz. Ulaşamadığımız zaman onlar bize geri dönüş yapıyorlar. Hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi.

        (KYM-Y)

        22.11.2016 10:29:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler