Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kitap okumak Alzheimer'ı önlüyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesinin Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezinde düzenlenen sağlık seminerinde bol bol kitap okumanın çağımızın hastalığı Alzheimer'ı önlediği vurgulandı.

        Konak Belediyesi Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezinde seminer düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından verilen bilgilendirme seminerine, merkeze gelen 55 yaş üstü kursiyerler katıldı. Halil Rıfat Paşa semtindeki merkezde gerçekleştirilen etkinlik öncesi kursiyerler mini bir teste tabi tutuldu. Hemşirelik öğrencileri tarafından yapılan testte kursiyerlere bir kağıda saat çizmeleri ve içine rakamları yazmaları, daha sonra ise kursiyerlerden saati 4'ü 15 geçe olarak göstermeleri istendi. Tüm kursiyerler mini testi başarıyla geçtikten sonra seminere geçildi. Hemşire adayları çağımızın önemli sağlık sorunlarından Alzheimer hakkında bilgilendirme yaptı.

        Hemşire adaylarından öneriler

        Hastalığın kesin nedeninin bilinmediğini belirten uzmanlar, dünyada 35 milyon, Türkiye'de ise 400 bin Alzheimer hastası bulunduğunu söyledi. Özellikle ailesinde Alzheimer hastası olanların hastalığa yakalanmamak için erken yaşlarda önlem almaya başlamaları gerektiğini dile getiren hemşire adayları, 65-70 yaş aralığında olanlarda hastalığın görülme sıklığının yüzde 4-5, 70 yaş ve üzeri kişilerde ise bu oranın yüzde 10'un üzerine çıktığı belirtti. Kursiyerlere bilgilendirmenin de yapıldığı seminerde, aktivitesiz yaşamın, okumamanın riski artırdığını, hastalıktan korunmak için ise stresi azaltmak ve dengeli beslenmek gerektiği vurgulanarak, "Hobilerinizi devam ettirin, hareketsiz kalmayın, uykunuzu düzenleyin, bol bol okuyun ve sigarayı bırakın" önerilerinde bulunuldu. Seminerde anlatılanları dikkatle dinleyen kursiyerler, merak ettikleri soruları sorma şansı da yakaladı.

        22.11.2016 10:50:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler