Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmangazi başarılarını ödülle taçlandırıyor

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması için birçok başarılı projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalarını aldığı ödüllerle taçlandırıyor.

        Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen yarışmaya 47 belediyeden 83 proje katıldı. Yarışmaya Maksem Müze Evi ve Somuncu Baba Evi ile katılan Osmangazi Belediyesi, her iki projesiyle de 'Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü. Antalya Expo Center'da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen törende Osmangazi Belediyesi adına ödülleri Başkan Yardımcısı Yunus Şahin aldı. Yunus Şahin, tarihi, tabiî ve kültürel miras yönünden Türkiye'nin en zengin vilayetlerinden olan Bursa'nın bu mirasının korunup yaşatılması için çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

        Çalışmalarının takdir edilmesinin şevklerini artırdığını belirten Başkan Yardımcısı Şahin, "Başkanımızın en hassas olduğu konulardan birisi de tarihi zenginliğimizin gün yüzüne çıkarılması. Bursa'mızın en önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Evi ve Fırını, başkanımızın talimatları ile projelendirildi. İlk etabı geçtiğimiz ramazan ayı başında tamamlanarak ziyarete açıldı. Zamanla eskiyip yıpranan Somuncu Baba Evi ve Fırını, aslına uygun şekilde yenilenerek ziyarete açıldı. Maksem Müze Ev projemiz de Bursa'nın sivil mimarlık örneği yapılarından biri. 14.66 metrekare taban alanına sahip 3 katlı yapı, müze ev olarak düzenlenip sergileme alanı olarak da kullanılacak" diye konuştu.

        (MŞ)

        22.11.2016 11:28:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler