Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Raylı sistemin OMÜ'ye çıkması için imzalar atıldı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İha) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafif raylı sistemin üniversiteye çıkması için gereken çalışmaları başlatmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile protokol imzaladı.

        Hafif raylı sistem projesinde Tekkeköy hattının tamamlanmasının ardından tramvayın üniversiteye çıkması için gerekli çalışmaları başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun'da raylı sistem ağını genişletmeye devam ediyor.

        Bu kapsamda yapılan araştırmalar sonucu raylı sistemin üniversiteye çıkarılmasının kesinleşmesiyle birlikte belediye ve üniversite arasındaki protokol imzalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın makamında gerçekleşen protokol töreni ile birlikte tramvay üniversiteye çıkacak ve ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak.

        Raylı sistemin üniversiteye çıkmasının şehrin önünü açacağını belirten Başkan Yılmaz, "Bu protokol hem eğitim hem de sağlık camiası için büyük önem taşıyor. Özellikle öğrencilerimizin çağrılarına ilk günden itibaren kulak verdik. Ancak o zamanlarda eğimin fazla olmasından dolayı raylı sistemi kurmaya cesaret edemedik. Şimdi teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu korkuyu üstümüzden attık ve çalışmalara başlıyoruz. Samsun'umuz için hayırlı olsun. Proje kapsamında KYK yurduna kadar duraklarımız olacak" dedi.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın "Tramvayı üniversiteye çıkaracağız" açıklamalarından sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi görevlileri ve öğrencilerinin büyük heyecan duyduğunu belirten OMÜ Rektörü Sait Bilgiç de çalışmalarda üniversite olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyleyerek Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

        Protokol törenine Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Zennube Albayrak ve Mustafa Yurt, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan da katıldı.

        (SAM-SLH-Y)

        22.11.2016 11:59:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler