Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyaliz hastalarına yemek uygulamasında değişiklik

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Devlet Hastanesinde diyaliz hastalarına yaklaşık bir aydır yemek verilmiyor.

        Çaldıran ilçesinde diyaliz hastası olan 11 hastaya yaklaşık bir aydır yemek verilmezken, günde dört saat cihaza bağlı kalan hastaların ise mağdur olduğu belirtildi. İlçe merkezine uzak mahallelerden gelen hastalar, zamanlarının büyük bölümünü yolda ve hastanede geçirdikleri için yanlarında getirdikleri ekmek ve peynirle karınlarını doyuruyorlar. Annesi diyaliz hastası olan ve haftanın üç günü hastaneye gelen Ayhan Demir, hastaların mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi. Demir, "Yaklaşık bir aydır Çaldıran Devlet Hastanesinde diyaliz hastalarına yemek verilmiyor. Hastalar yanında getirdikleri ekmek ve peynir karınlarını doyuruyor. Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan ve öğleden sonra 14.00 gibi geri dönen hastalar var. Yemek verilmediği için hastalar bu süre boyunca aç kalıyorlar. Hastaların mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

        Çaldıran Devlet Hastanesi yetkilileri ise hastaneye gelen 11 diyaliz hastası bulunduğunu belirterek, "Sırası ile günde 3 hasta diyalize gitmektedir. Daha öncesinde hastaların yemek ihtiyaçları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanıyordu. Bu hastalar günü birlik hastalar oldukları için yatan hasta konumunda olmamaları nedeniyle yemek verilemiyor. Yaklaşık bir ay önce yapılan son düzenleme ile SGK tarafından karşılanmıyor, bundan dolayı hastane olarak bizim yapacağımız bir şey yok" dediler.

        (MSA-ÖK-Y)

        22.11.2016 12:59:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler