Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sınır boyları buz kesti

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 2 derece olarak ölçüldü.

        Doğu'da kar yağışı, yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası etkisine giren bölgede hava sıcaklığında ciddi düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Hakkari il genelinde ise dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Çukurca ilçesinin caddeleri ise adeta buz kesti.

        Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan ve sıcaklığı ile Hakkari'nin Antalya'sı olarak bilinen Çukurca ilçesinde ilk defa bu denli soğukların yaşandığı belirtildi. Soğuklar nedeniyle halk zorunlu haller dışında evlerinden dışarı çıkamazken, ilçenin caddeleri ise boş kaldı. İlk defa soğuk havaya şahitlik ettiklerini ifade eden ilçe sakinleri, inanılmaz derecede bir soğuk hava ile karşı karşıya kaldıklarını söylediler.

        (FT-MSA-Y)

        22.11.2016 13:18:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler