Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultangazili kuaför dünya 3'üncüsü oldu

        - Dünya 3'üncüsü kuaför kendisini ziyaret eden Başkan Altunay'ın saçlarını kesti

        (Fotoğraflı)

        Hasibe Karadağ - Mehmet Başa

        İSTANBUL (İHA) - İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 'Hair and Beauty Congress' festivalinde 28 ülkeden yaklaşık 100 kuaförün mücadele ettiği yarışmada dünya 3'üncülüğü elde eden Sultangazili usta kuaför Abdullah Kavalcı, dükkanını ziyaret eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın saçlarını kesti.

        Sultangazi ilçesinde yaşayan 20 yıllık usta kuaför Abdullah Kavalcı, İtalya'nın Napoli şehrinde düzenlenen 'Hair and Beauty Congress' festivalindeki bireysel saç tasarım yarışmasında Türkiye'ye 3'üncülük getirmeyi başardı. 28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca süren yarışmada hem milli takım kategorisinde hem bireysel branşta yarışan kuaförler hünerlerini sergiledi. Yarışmaya, Türkiye adına katılan milli takımda da bulunan usta kuaför, 6 kişiden oluşan takım arkadaşlarıyla dünya klasmanında milli takım 3'üncülüğü yaşadı. Kavalcı, milli takımlarda 1'inciliği Rusya'nın, 2'nciliğini ev sahibi İtalya'nın aldığı yarışmada bireysel olarak yaklaşık 100 yarışmacı arasında verdiği mücadeleyle 3'üncülüğü kazanarak kupa almayı başardı.

        Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, dünya 3'üncüsü olan kuaförün Cebeci Mahallesi'nde bulunan dükkanını ziyaret ederek Kavalcı'yı tebrik etti. Usta kuaför Kavalcı, Başkan Altunay'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Altunay'ın saçlarını kesti. Başkan Altunay, Kavalcı'nın uluslararası başarısından ötürü kendisine plaket ve bir tam altın takdim etti.

        "Yetiştireceği kuaförler de belki yarın bu yarışmalarda kendini gösterecek"

        Yeteneğiyle onlarca kişi arasından sıyrılarak 3'üncülük elde eden Abdullah Kavalcı hakkında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Uluslararası boyutta ve dünya 3'üncülüğüne layık görülmüş Abdullah arkadaşımıza güzel bir teklif yaptık. Malum belediyeler meslek edindirme kurslarını bütün alanlarda açıyor ve bütün halkımıza da yaygınlaştırıyor. Bu manada kuaförlüğe olan ilgi de son zamanlarda her şeyden çok daha fazla. İnanıyorum ki Abdullah, buraya çok büyük değer katacak belediyemizle birlikte çalışarak bu meslek edindirme kurslarında aktif rol alacak. Onun yetiştireceği kuaförler de belki yarın bu yarışmalarda kendini gösterecek. Böylece Sultangazi'de kuaförlük mesleği onun sayesinde belki çok daha yaygınlaşacak ve popüler hale gelecek" dedi.

        "İtalya'da damgamızı vurduk, 3 kupayla döndük"

        Dünya ölçeğinde yarışabilmek için öncelikle Dünya Kuaförler Konfederasyonu'na üye olmak gerektiğini ifade eden dünya 3'üncüsü Abdullah Kavalcı, "Biz oraya üyelik başvurusunda bulunduk. Daha sonra Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye Başkanımız Mustafa Ceylan ve eşi Türkan Hanım'ın yardımıyla CMC Cat takımımızı kurduk. Dünya Kuaförler Konfederasyonu'nun İtalya'da düzenlemiş olduğu yarışmada ülkemizi temsil ettik. Takım halinde dünya 3'üncüsü olduk. Bireysel yarışmalarda da ben 3'üncü oldu. Takım arkadaşım Polat Beratoğlu 2'nci oldu. Kısacası İtalya'da damgamızı vurduk, 3 kupayla döndük" diye konuştu.

        "İnternetten araştırıp gelen yeni müşterilerimiz oldu"

        Dünya 3'üncülüğünün işlerine çok olumlu yansıdığını belirten Kavalcı, "İtalya'dan döndüğümden beri hiç boş oturmadım desem yeridir. İnternetten araştırıp, haberlerden bunları görüp gelen yeni müşterilerimiz oldu. En son da Belediye Başkanımız bizi ziyaret etti, onurlandırdı ve plaketini verdi. Onun da saçlarını keserek yeni bir saç tasarladık. Mesleğimizi ilçemizde de ileri taşıyoruz" şeklinde konuştu.

        (HK-HB-MK-Y)

        23.11.2016 09:12:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler