Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık-Sen İzmir başkanından STK'lara 15 Temmuz çıkışı

        - "'15 Temmuz'da biz de vardık' diyecek kadar alçaklaşan sendikacılarında gördük"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 15 Temmuz kalkışmasına ilişkin dürüst davranmayan sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz'da olmadıkları halde 'bizde vardık' diyenlere cevabımız; sizleri ne tarih, ne millet ne de Allah affetmeyecek" dedi.

        Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Kuşadası'nda gerçekleştirilen Sağlık-Sen divan toplantısında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Darbe kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren ortak hareket ettiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, "Hain darbe kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren, başta diğer şube başkanlarımızla ortak hareket ederek, gerek sosyal medyada gerekse sms yolu ile çağrıda bulunarak, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı meydanlara davet ettik. Yetmedi telefonlarla çağrıda bulunduk. Bu hainliklere sessiz kalmamız mümkün değildir. Zaman adamlık zamanıdır dedik, kaçmak yerine sonumuz kefen olsa bile meydanlarda yerimizi aldık" dedi.

        "'Biz de vardık' diyecek kadar alçaklaşan sendikacılarında gördük"

        Yıldırım, diğer sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunduklarını dile getirerek, çağrı alamamalarından dolayı kör, sağır ve dilsiz yakıştırması yaptı. Özgür Yıldırım, "Kalkışmanın dördüncü gününde sürecin seyrine göre hareket edip şekil alanlar, sadece basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiklerini sandılar veya tepkiliymiş gibi davrandılar. Bizler onların ve temsilcilerin sosyal medyada yaptıkları çığırtkanlıklarını ve yaptıkları basın açıklamalarında selalardan bile rahatsız olduklarını dile getiren çatı sendika başkanlarını iyi biliriz. Ne yazık ki utanmadan sıkılmadan '15 Temmuz'da biz de vardık' diyecek kadar alçaklaşan sendikacılarında gördük. Şimdi soruyorum size; 15 Temmuz'un neresindeydiniz? Bizler elini taşın altına koyanlardan olmadık, 15 Temmuz ve sonraki 29 gün boyunca bedenini ortaya koyanlardan olduk. 15 Temmuz'da olmadıkları halde bizde vardık diyenlere cevabımız; Sizleri ne tarih, ne millet ne de Allah affetmeyecek" diye konuştu.

        "Kadın kollarını aktif hale getirdik"

        İki yıllık sürede İzmir Sağlık-Sen üye sayısının 4 bin 870 kişiden 8 bin 100 ulaştığını da dile getiren Yıldırım, "2014 yılında yapılan olağan genel kurulunda, yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığım ve Teşkilat Başkanlığını yürüttüğüm 2 yıllık sürede, 4 bin 870 olan üye sayısını 8 bin 100 üyeye ulaştırdık. Yorulduk, koşturduk ama hedefleri olan Sendikacılık anlayışımızdan asla taviz vermedik. Geçen 4 aylık sürede birçok önemli çalışmaya imza attıklarını söyleyen Yıldırım, "Geçen bu sürede kadın kollarını aktif hale getirdik. Başta genel merkez olmak üzere tüm kurumlarımızı ziyaret ettik. Siyasi parti temsilcilerini ziyaret edip, taleplerimizi ilettik. Ekim ayında Bornova'da İl Divan toplantımızı gerçekleştirdik. Hedeflerimizi belirledik, yeni temsilci arkadaşlarımızın kaynaşmasını sağladık. Divan toplantılarımızı her ilçede, her bölgede yapmaya karar verdik. Dijital sistemin var olduğu günümüzde bizde Sağlık-Sen olarak İzmir'de ilk adımı atan sendika olduk. Hastanelerdeki sendika panolarımızı dijital hale getirdik. Başta Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ve sendika binamız da dâhil olmak üzere toplamda 4 adet dijital panoyu teslim aldık ve hizmete sunmaya başladık" dedi.

        (HG-Y)

        23.11.2016 10:16:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler