Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köy okullarına 'genç mimar' projesi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, taşımalı eğitim sebebiyle adeta kaderiyle baş başa kalan eski köy okullarına, genç mimarlar sahip çıkıyor.

        Genç mimar Özgün Çalbay, (24) Simav'a bağlı Gökçeler ilkokulu binasını hayata döndürmek amacıyla bir proje hazırlayıp, yetkililere sunacağını belirtti. Çalbay, "İlk projelerimi, doğup büyüdüğüm kendi ilçemde hazırlayıp gerçekleştirmek istiyorum. Bireysel gayretlerimle hazırladığım projeleri yetkililere sunarak, Gökçeler ilk okulu gibi tarihi özelliği olan yapıların, ihtiyaç olan alanlarda kullanılmasını teklif edeceğim. Eski okulları hayata döndürme projeleri ile ilgili verilecek tüm görevleri, hiçbir karşılık beklemeden yapmaya hazırım" dedi.

        Gökçeler ilkokulu'ndan mezun olan bazı vatandaşlar ise okullarının gözleri önünde yıkılıp gitmesine çok üzüldüklerini söylerken, Genç mimarın bireysel girişimini takdir karşıladılar. (MEİ-EFE)

        23.11.2016 10:27:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler