Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Latife Hanım Köşkü Anı Evi' bakanlık tarafından tescillendi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde restore edilen ve 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Özel Müze' olarak tescillendi.

        Karşıyaka'da, en önemli tarihi miraslardan biri olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, artık müze oldu. Karşıyaka Belediyesince başlatılan girişimler sonucunda, köşkün müze statüsü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Yılda ortalama 80 bin kişinin ziyaret ettiği tarihi yapının bakanlığın dünya çapındaki tanıtım faaliyetlerinde yer alacağı kaydedilirken, müzenin uluslararası hibe fonlarından yararlanılabileceği kaydedildi.

        Latife Hanım Köşkü Anı Evi Müzesinin Karşıyaka'nın ikinci özel müzesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "2014 yılında tescillenen Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi'nin ardından, Latife Hanım Köşkü Anı Evimizin de müze statüsü almasının gururunu yaşıyoruz. Bizler için büyük manevi değere sahip olan bu tarihi yapı artık çok daha etkin şekilde tanıtılacak, daha kalabalık ziyaretçi gruplarını ağırlayacak. Karşıyakamızın tanıtımı ile kültür turizminin gelişimine de önemli katkılar sağlanacak" dedi.

        2008 yılında hizmete açıldı

        Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın ailesine ait olan Latife Hanım Köşkü, Karşıyaka Belediyesince yapılan kamulaştırma ve restorasyon çalışmalarının ardından 2008 yılında anı evi olarak halka açılmıştı. Tarihi köşkte, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından hazırlanan; Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım'ın balmumu heykelleri yer alırken, müzede ayrıca o döneme ait olan, satın alma ve bağış yoluyla edinilen eşyalar bulunuyor.

        (HG-Y)

        23.11.2016 10:48:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler