Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayatla bağı kopan Deniz için ASP harekete geçti

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de işitme cihazı kaybolduğu için hayatla bağlantısı kopan 4,5 yaşındaki Deniz Yalçın için Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü harekete geçti.

        Yüksekova ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve başlatılan operasyonlar nedeni ile göç ederek Hakkari'ye yerleşen ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Yalçın ailesinin küçük çocukları Deniz Yalçın'ın işitme cihazının kaybolması sonucu hayatla bağlantısı kopmuştu. Çıkan haberler üzerine ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve beraberindeki ekip, hemen harekete geçti.

        ASP İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İşitme Cihazı Kaybolan Deniz'in Hayatla Bağı Koptu" haberi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici'nin beraberinde bir ekiple ailenin Bulak Mahallesi'ndeki ikametgahlarında küçük Deniz'i ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, "Deniz çocuğumuz geçirmiş olduğu kulak ameliyatından sonra yurt dışından getirilen işitme cihazını kaybettiği için aile bireyleri ile iletişim kuramadığını gördük. Deniz için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak sosyal ekonomik destek kapsamında tek seferlik bir yardım sağlayacaklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından da durumunun değerlendirilerek imkanlar dahilinde yardımcı olacaklardır" denildi.

        Yalçın ailesi ise, ASP Müdürü ve beraberindekilerle aile dramlarını gündeme getiren İHA ekibine teşekkür ettiler.

        (FT-MSA-Y)

        23.11.2016 11:51:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler