Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıt Müzesi muhtarları duygulandırdı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi'ni ziyaret etti.

        Kocaeli'nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve SEKASEM Ali Kağıtçı Müzesi'ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında muhtarlar, ilk olarak Bilim Merkezi'ni gezdi. Düzenekleri ilgiyle inceleyen muhtarlar, Bilim Merkezi'nin özellikle çocuklara faydalı bir yer olduğunu belirtti. Daha sonra Kağıt Müzesi'ni ziyaret eden muhtarlar, burada geçmişi yaşadı. Çocukluk yıllarında fabrikaya babalarını ziyarete gittiklerini hatırlatan muhtarlar, duygusal anlar yaşadı.

        Yuvacık Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Nihat Karaaslanlar o günleri şöyle anlattı: "Babam 1952-1980 yılları arasında SEKA Fabrikası'nda çalıştı. Yuvacık'ta oturuyorduk. Babam Yuvacık'tan SEKA Fabrikası'na kadar yürüyerek gelirdi. SEKA Fabrikası'nda çalışarak on çocuğunu yetiştirdi. Babam 1996 yılında vefat etti. Şu ana burada olmaktan gurur duyuyorum. Babamın çalıştığı yeri yıllar sonra tekrar müze olarak gördüm. Babam sağ olsaydı onunla beraberde burayı gezmek isterdim. Babamı rahmetle anıyorum. Çocukluğumda bir kez buraya gelmiştim. O bölgeyi gezerken duygulandım" dedi.

        Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı ve Kartepe Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker de, SEKA anılarını şöyle dile getirdi: "Benim pek çok anım var SEKA Fabrikası ile ilgili. Babam burada çalışmaya 1973'te başlamış. Her ihtiyacımızı SEKA'dan gördük. Babam 2002'de emekli oldu. 29 yıl buraya emek verdi. Babamla bazen SEKA'ya gelirdim. Kapıda börekçi olurdu. Ondan börek alırdık, üzerine şeker döktürürdük. Çok kalabalık insan yığınları girer çıkardı fabrikaya" diye konuştu.

        (İG-İÇ)

        23.11.2016 11:59:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler