Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özgökçe'den Öğretmenler Günü mesajı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yayınladığı mesajda, "Millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, vatanperver, iyi ve kalifiye insanlara büyük ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik eder, onları yetiştiren ailelerine ve eşlerine en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Öğretmenlerin, toplumda önemli bir yeri var. Çocuklarımızın ve gençlerin bedensel, duygusal, ahlaki, dini, milli ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babadan sonra en etkili kişi öğretmenlerdir. Her bireyin bilinçli, yetenekli ve özgür bir yurttaş haline gelmesini, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir işe ya da mesleğe hazırlanmasını öğretmenler sağlıyor. 100. yılına ulaşmaya çok az bir zaman kalan cumhuriyetimizin bu sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri; fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlerimize aittir. Bu aziz millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverili gayretleri sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor" dedi.

        Çocuklarımızın ve gençlerimizin öğretmen yardımıyla geleceğe hazırlandığının altını çizen Başkan Özgökçe, "Muallimler, bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok emek verenlerdir. Öğretmenlerin emek vermediği toplumlarda hiçbir gelişme, insanlığa yararlı bir sonuçla karşımıza çıkmaz" diye konuştu.

        Eğitim alanına yapılacak her türlü katkının, ülke refahına yönelik yapılan yatırımlar olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Çünkü eğitim öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiçbir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Bu bilinçle hareket eden Tuşba Belediyesi; daima okulöncesi eğitim ve ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elinden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymuş ve koymaya da devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

        Bir eğitmen olarak öğretmenlere de seslenen Başkan Özgökçe, "Saygıdeğer öğretmenler; masum ve ham hamur gibi sizlere teslim edilen çocuklar öğretmenlerine çok dikkat ederler, adeta mıknatıs gibi hocalarından ne görürlerse aynen alırlar, iyiyi de, fenayı da çekerler. Muallimin iyisi minare başında, kötüsü kuyu dibindedir. Eski Türkiye'den kalan, sayıları parmak sayısı kadarda olsa bazı öğretmenler maalesef gençleri, çocukları zehirlemeye devam etmektedir. Muallimler için ortası yoktur ya âlay-ı illiyyinde veya esfel-i safilindedirler. Ortası yoktur. Yeni Türkiye'de öğretmenler hakkettikleri maddi ve manevi destekleri hükümetler tarafından almakta ve güven altındadırlar. Herkes mesleğinde zirve yapmak için yarışmalı ve tüm öğrencilerini evlatları gibi görüp yetiştirmelidir. Bizlerde yerel yöneticiler olarak tüm öğretmenlerimizin emrindeyiz. Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olan ve bütün zorluklara göğüs gererek bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Ahirete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Rabbimizden rahmet, yaşayan öğretmenlerimize esenlikler diliyoruz. Bu vesile ile kendilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Yüce Rabbim öğretmenlerimizi başımızdan eksik etmesin. Kendilerine dünya ve ahiret mutluluğu nasip etsin" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        23.11.2016 13:00:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler