Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtfaiye personelini komandolar gibi eğittiler

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran ve 3 itfaiye personeli, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının düzenlediği "Uzman İtfaiyeci Yetiştirme Eğitim Programına" katıldı. İki hafta süreyle adeta komando eğitimi alan itfaiye personeli "Uzman İtfaiyeci" sertifikası aldı.

        Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği eğitim programına aralarında Niğde'nin de bulunduğu 6 şehirden 20 itfaiyeci katıldı. TSE-İSO- 9000- EN Kalite Yönetim Sistemine sahip olan Konya İtfaiye Eğitim Merkezinde yurt dışından gelen uzman eğitmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda, yüksek katlı yangın ve kurtarma binasından inme ve tırmanma, trafik kazalarına profesyonel müdahale, 750 dereceyi bulan yüksek ateşli yangınlara müdahale edebilme, yaralı kurtarma ve ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

        Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran, iki hafta süren zorlu eğitimi başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Bu eğitimleri alan personelimizle, yüksek katlardan yaralı kurtarma, kuyudan yaralı çıkarma, trafik kazalarında yaralıları tekniğe uygun bir şekilde çıkarma gibi eğitimleri aldık" dedi.

        Bilindiği gibi Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, son bir yıl içinde ilk yardım, halkla ilişkiler, temel itfaiyeci eğitimi, merdivenli araçları kullanma eğitimi gibi pek çok konuda eğitim almış ve personele bu alanlarla ilgili sertifikaları verilmişti.

        (MB-YE-AÖ-Y)

        23.11.2016 13:11:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler