Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çat ilçe kütüphanesi açıldı

        - Alkışlar Kaymakam Pektaş'a

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Çat İlçe Kaymakamlığı tarafından yaptırılan kütüphanenin töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Bina yaparız, inşaatlar yaparız, ama geleceğimizi yetiştireceğimiz kurumlar her şeyin üstündedir. Bizim görevimiz gelecekte çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kalkınmış bir Erzurum bırakmaktır" dedi.

        Erzurum'un Çat ilçesinde Anadolu imam Hatip Lisesi'nin yanına Çat Kaymakamlığı tarafından yapılan kütüphanenin açılışı yapıldı. 3 katta oluşan ve içerisinde 10 bin kitabın bulunduğu kütüphane, gençlerin bilgiye ulaşmasında büyük bir eksiği gidermiş olacak.

        İlçede yapılan açılışa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum il Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

        En büyük yatırım insana

        Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kış ayında olmamıza rağmen Çat'ta güneşli güzel bir gün yaşandığını söyledi. Verilen desteğin her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen Vali Azizoğlu, "İnsanlarımızı ışığa kavuşturacak, insanlarımızı geleceğe hazırlayacak bilgi ve görgüyle donatacak bir kütüphanenin açılışını şahitlik ediyoruz. Bu bilgi kaynağını ilçemize kazandıran Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bina yaparız, inşaat yaparız ama geleceğimizi yetiştireceğimiz insanlarımız her şeyin üstündedir. Bu konuda Çat'taki vatandaşlarımız ve kaymakamlığımızın katkı sağlaması, destek vermesi, her türlü taktirin üzerindedir. Gelecekte bu çocuklarımıza mutlu huzurlu bir Erzurum bırakacağız. Binanın mimarisi çok hoşuma gitti. Çok estetik bir bina yapmışlar. Bu binadan feyz alacak öğrencilerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

        Merkez konumunda olacağız

        "Göreceksiniz ki yakın bir gelecekte Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin ve hatta İran Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinin merkezi şehri haleni getirecektir" diyen Vali Azizoğlu, bölgenin bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Böylelikle çok sayıda yatırımcının geldiğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

        "Hükümetimiz bölgemizi cazibe merkezi haline getirdi. Bu sayede o kadar çok yatırımcı geliyor ki Erzurum'a ilçelere aktarmaya çalışıyoruz. İlçe kaymakam ve belediye başkanlarımızdan arazi verilmesi konusunda yardım istiyoruz. Anlaşılıyor ki hükümetimizin cazibe merkezi ilan etmesi bir manaya dayanıyor bir gereklilik bir ihtiyaçmış. Çünkü Erzurum'u 5 saatlik bir mesafede toplamda 100 milyon insana ulaşan bir coğrafyanın merkezidir. Hesaplayınız, Tebriz, Tiflis 4-5 saat, Bayburt Erzincan 3 saat, Diyarbakır 4 saat, yarıçapı 5 saat olan bir yerde 100 milyon insan yaşıyor. Erzurum ekonomi, sanayi sağlık eğitim ve kültür merkezi ve turizm merkezi olacak böyle bir hayalimiz var ve inşallah bu hayalimizi de gerçekleştireceğiz."

        10 bin kitap ışık saçacak

        Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hemen yanında bulunan kütüphanemiz, gençlerimize bilgiye ulaşmada büyük katkı sağlayacağının söyledi.

        Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Pektaş, "Kaymakamlığımız öncülüğünde yapılan kütüphanemiz 10 bin kitapla Çat halkına ve öğrencilerimize hizmet verecektir. Daha önce eski belediyle binasının bir köhne odasında faaliyet gösteren kütüphanemiz yeni yerinde 550 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. Engelli asansörü, bilgisayar ve etüt odalarıyla çocuklarımıza hizmet vermektedir. Binanın yüzde 80'ini yerel kaynaklarla karşıladık, sadece binanın yüzde 20'sini Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından temin edilmiştir. Binanı tefrişinde SODES projeleriyle bizlere desteğiniz ve binanı yerini veren Efraim Yılmaz'a ve ilçe halkına teşekkür ediyorum" dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        23.11.2016 13:26:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler