Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş adamlarından Başkan Asya'ya ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş'ta güneş panelleri sektöründe üretimi yapacak olan Group Recif Şirketi yetkilileri, Belediye Başkanı Feyat Asya'yı ziyaret etti.

        Başkan Asya'nın makamında ağırladığı şirket yetkililerine Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Fuat Özkan ve Muş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mehmet Aktaş eşlik etti. Muş'a yapılacak olan yatırımla ilgili Başkan Asya'ya bilgi veren Group Recif Genel Koordinatörü Turhan Teknur Kirez, firmanın Fransa kökenli İstanbul merkezli ve Eskişehir'de üretim tesisi bulunan Fotovoltaik Güneş Paneli üretimi yaptığını söyledi. Güneş enerjisinden elektrik üreten panellerin yerli üretiminin toptan ve perakende satışı, sistem projelendirme, saha veya mekanda projenin hayata geçirilmesinin ana iş konularından biri olduğunu ifade eden Turhan Teknur Kirez, kapasite arttırımı amaçlı yeni bir fabrika kurmayı planladıklarını ve bu amaçla yeni fabrikanın yerleşimi olarak Muş ilini tercih ettiklerini söyledi.

        Fabrikayı organize sanayi bölgesinde kuracaklarını belirten Kirez, "Daha önceki ziyaretimizde gerekli araştırmaları yaparak kamu kurumlarıyla çeşitli görüşmeler yaptık. Yatırım kararımızın kesinleşmesi ile projelerimizi hazırladık. Organize sanayi bölgesinde yer tahsisimiz yapıldı. Mart ayında fabrikamızı kurmak için çalışmalarımızı başlatacağız. Kısa bir süre içerisinde faaliyetlerimize başlayacağımızı umut ediyorum. Bizlerin buraya gelişi birçok yatırımcıya örnek olacaktır. Yurtiçindeki yatırımcıların yanı sıra yurt dışında da diyaloglarımızın olduğu iş adamlarının da buraya yatırım yapacağını düşünüyorum" dedi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Feyat Asya ise, yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Asya, "Öncelikle Muş'a yatırım yapma kararını aldığınız için sizlere minnettarım. İlimizin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kendi sorumluluk alanlarımız haricinde, kentin ekonomisine katkı sağlayacak girişmelerimiz de oluyor. Farklı illerde faaliyet gösteren iş adamlarının buraya yatırım yapması en büyük temennimizdir. Bu konuda hükümetimiz de çeşitli teşvikler sunuyor. Son olarak cazibe merkezi iller projesini uygulamaya alan hükümetimiz, bu sayede bölgede ciddi değişiklikler yapacağına inanıyorum. Merkezi yönetimin desteği ile hem Muş'un hem de bölgemizin kalkınacağına inancım tamdır. Bu süre içerisinde sizlerin buraya yatırım yapması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Muş'a yatırım yapmayı planlayan girişimcilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Belediye olarak bizim sorumluluğumuz dışında bile herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Burada gençlerimizin istihdam edilmesine vesile olacak ve ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak projeleri önemsiyoruz. Allah'ın izniyle sizlerle birlikte birçok yatırımcıya ev sahipliği yaparız" şeklinde konuştu.

        (NA-MSA-Y)

        23.11.2016 14:36:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler