Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzmanlardan çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırın uyarısı

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - Ödemiş Devlet Hastanesi Diş Hekimi Dr. Nadide Güntel, çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi sürecinde çocuklarımızın eğitimi, diş fırçalama alışkanlığı kazanmaları son derece önemlidir" dedi.

        Ödemiş ilçesinde, Diş Hekimleri Günü nedeniyle ilçede bir etkinlik düzenlendi. Ödemiş Devlet Hastanesi görevlileri de, programlar kapsamında stant açarak vatandaşlara ağız ve diş sağlığı konulu eğitimler verdi. Ödemiş Devlet Hastanesi Diş Hekimi Dr. Nadide Güntel, diş fırçalama alışkanlığını önemine dikkat çekerek, çocuklara bu alışkanlığın mutlaka kazandırılması gerektiğini belirtti. Güntel, "Ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi sürecinde çocuklarımızın eğitimi, diş fırçalama alışkanlığı kazanmaları son derece önemlidir. Anne ve babalar kendi dişlerini fırçalarken çocuklarına da örnek olacaklardır. Evde anne ve babanın rol model olması, okulda öğretmenin diş fırçalamayı ya da doğru beslenmeyi özendirmesi çocukların ağız ve diş sağlığı açısından doğru tutum ve davranış edinmelerine yardımcı olacaktır.Bu nedenle sağlık ağızda başlar diyoruz. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini diliyoruz" dedi.

        (KK-HG-Y)

        23.11.2016 15:17:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler