Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sözleşmeli İmam-Hatipler eğitime alındı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Temel

        ANTALYA (İHA)- Diyanet İşleri Başkanlığınca 910 sözleşmeli İmam-Hatip Mesleğe Hazırlık Eğitimine alındı.

        Antalya'nın Serik ilçesi'nde düzenlenen Mesleğe Hazırlık Eğitimine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1. Daire Başkanı Recep Sönmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Zafer Koç, Nevzat Sabri Akın, Serik Müftü Vekili Mustafa Güner, Vaizler ve Sözleşmeli İmam-Hatipler katıldı.

        Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Adanmış Din Gönüllüsü" konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, personelin donanımlı ve bilgili olarak göreve başlayacağını belirterek, "Bundan sonra Başkanlık çalışanları göreve başlamadan önce Mesleğe Hazırlık Eğitimi adıyla bir eğitime alınacak. 18 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek olan bu seminerde personele Kur'an-ı Kerim, Akaid, Tefsir, Hadis, Fıkıh, İslam Mezhepleri Tarihi ve Kitap Okuma Değerlendirme eğitimi verilecek ve eğitimin sonunda sınava tabi tutulacaklar. Dolayısıyla personel sahih dini doğru kaynaklarından öğrenmiş ve daha donanımlı ve bilgili olarak görev yerlerine dönecekler" dedi.

        Atama 1. Daire Başkanı Recep Sönmez de kuruma yeni başlayan personele Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu, görevleri ve personelin mutlak bilmesi gereken mevzuat hakkında bilgi verdi. Sözleşmeli İmam-Hatipler, Serik Merkez ve yakınındaki 30 camide sabah ve Cuma namazı kıldırarak hizmet öncesinde de tatbikat yapacak.

        (ST-SÇ-Y)

        23.11.2016 16:01:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler