Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lenf kanseri Berra evinde TEOG sınavına girdi

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Sivas'ta lenf kanseri hastalığı nedeniyle evde eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Berra Şeker, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına evinde girdi.

        Merkezde bulunan Ece Mahallesinde yaşayan Berna ve Haluk Şeker çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan Berra Şeker'e 7 ay önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Selçuk Ortaokulu 8'inci sınıfında öğrenim gören Şeker, kanser teşhisinin ardından öğrenimine okulundan gelen 6 öğretmen eşliğinde evinde devam etmeye başladı. Berna Şeker bugün rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği için TEOG sınavına, gözetmenler Ahmet Üstündağ ve Hasan Aydoğan eşliğinde evinde girdi. Şeker, TEOG ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, Şeker'e moral ziyaretinde bulundu.

        Berra'nın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ettiklerini belirten Altınsoy,"TEOG sınavı tüm ülkemizde yapılıyor. Sivas'ta da bugün 8 bin öğrencimiz sınava giriyor. Ancak bazı öğrencilerimize hastalıklarından dolayı ve farklı sebeplerden dolayı evde, hastanede, cezaevlerinde eğitim veriyoruz ve sınavlarını da bulundukları yerde yapıyoruz. Bugün de burada Berra Şeker kızımız hastalığından dolayı okula gidemediği için sınavıda evinde yapılıyor. Şuan sınav arasındayız. Biz de kendisine bu sınavda hem moral ve motivasyon vermek, başarılar dilemek amacıyla buradayız. Berra kızımız inşallah biran önce sağlığına kavuşarak kendi arkadaşlarıyla, kendi sınıfında eğitim göreceğine inanıyoruz. Berra kızımız sınavda da çok güzel bir puan alacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

        Lenf kanseri Berra Şeker ise, "Hastalığım sürecinde öğretmenlerim bana gelip derslerimi anlattı. Şu ana kadar derslerim güzel. Şimdi de TEOG sınavına giriyorum. İlk oturum çok güzel geçti. Türkçe paragraflar uzun olsa da güzeldi. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        (UY-SK)

        23.11.2016 16:24:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler