Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güngören'de çevre ve geri dönüşüm eğitimleri başladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Belediyesi, öğrencileri çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek için eğitim seminerleri düzenliyor.

        Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerler belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda düzenleniyor. Her yıl ilçe okullarında gerçekleştirilen çevre ve geri kazanım seminerleri, bu yıl ilçe genelindeki tüm ortaokul öğrencilerine verilecek. Kasım ayı itibari ile başlayan seminerler dizisinde 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

        Çevre ve geri dönüşüm eğitimleri Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Çağatay Şener ve Zeynep Kesik tarafından veriliyor. Eğitimlerin öncelikli amacının geri dönüşüm çalışmalarına öğrencileri aileleri ile birlikte dahil etmek ve öğrencilerin evlerinde olduğu gibi okulda da geri dönüştürülebilir atıklarını (kâğıt karton, plastik, metal ve cam) evsel atıklarından ayrı bir şekilde biriktirmelerini sağlamak olduğunu belirten eğitimciler, bunların ikincil hammadde olarak üretim sürecine dahil edilmesi olduğunu belirttiler.

        (HB-CC-Y)

        23.11.2016 17:18:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler