Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincan Belediyesi 15 Temmuz'u unutmuyor

        ANKARA (İHA) - Sincan Belediyesi, okullarda 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için farklı bir etkinliğe imza attı.

        Sincan Belediyesi, öğrencilerde demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalık oluşturmaya devam ediyor. "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" her hafta farklı bir okulda öğrencilerle buluşuyor. Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarından oluşan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında demokrasi mücadelesi veren kahramanların yer aldığı 67 fotoğraf, son olarak Selahattin Akbilek Anadolu Lisesi öğrencileri için sergilendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Boğaziçi Köprüsü ve Kızılay Meydanı'nda yaşananlara ilişkin görüntülerden oluşan fotoğrafları gören öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

        15 Temmuz kalkışma hareketinin izlerini fotoğraflarla gözler önüne seren Sincan Belediyesi, farklı bir etkinliğe de imza attı. Öğrenciler sergide yer alan fotoğraflardan seçtikleri bir kareyi drama yöntemi ile yaşayarak canlandırdı. Sincan Belediyesi Drama Eğitmeni Emine Koç liderliğinde gerçekleştirilen canlandırmada, 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha engellendi. Etkinlik öğrencilerin o geceyi anlatan gazete, dergi kapağı ve afiş çalışmalarıyla sona erdi. Sincan Belediyesi, öğrenciler için ayrıca FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hedef alınan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne geziler düzenlemeye devam edecek.

        "Unutmadık, unutturmayacağız"

        15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu onurlu mücadeleyi hatırlatmak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi. Başkan Tuna, "Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi ile yurt savunması konularında farkındalığının artırılması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur saldırının izlerini taşıyan yerlerin öğrencilerimiz ve öğretmenler tarafından ziyaret edilmesine katkıda bulunuyoruz. Eğitim öğretim yılı boyunca da her hafta farklı bir okulda Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi'ni açacağız. 15 Temmuz'da millet olarak onurlu bir mücadele verdik. Bizler Sincan olarak 15 Temmuz'u ve şehitlerimizi unutmadık ve asla unutturmayacağız. Vatan savunmasında yer alan bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

        (BC-CC-Y)

        24.11.2016 10:22:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler