Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalı'da yeni caddeler açılıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı ve sanayi alanında kaydettiği gelişmeyle dikkat çeken Torbalı 'da, yeni bir caddenin daha altyapı çalışmalarına başlandı. Torbalı Belediye Başkanı Görmez "Nüfusumuz iki yılda 30 bin arttı. Her ay bir mahalle kuruluyor" dedi.

        Küçük Menderes Havzasının en hızlı büyüyen ilçesi Torbalı; yoğun kentleşme, nüfus artışı ve sanayi alanında kaydettiği ihracat performansıyla 63 ili geride bırakırken, yeni caddeler, ulaşım ağları için seferber oldu.

        Kentleşmenin yoğunlaştığı Cumhuriyet Mahallesi ile 80. Yıl İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgede Torbalı'nın en geniş caddelerinden birinin altyapı çalışmalarına başlandı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 12 metre genişliğinde projelendirilen caddenin şimdilik 350 metrelik bölümünün inşa edileceğini, bunun aşamalar halinde devamını sürdüreceklerini belirtti. Kilit taşlarıyla döşenen caddede; otopark, aydınlatma, ağaçlandırma ile diğer bulvar ve caddelerle bağlantılar tasarlandı. Engelli vatandaşlar için de bütün ayrıntılar projeye dahil edildi.

        Torbalı'nın nüfusu iki yılda 30 bin arttı

        Bugünün değil, geleceğin Torbalı'sına odaklandıklarını belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, şunları söyledi:

        "Son 2 yılda ilçe nüfusumuz 30 bin arttı. Önümüzdeki 5 yılda bu artışın daha da hızlanacağını öngörüyoruz. İlçede yaşam kalitesi arttıkça, ulaşılabilir, yaşanılabilir, sağlıklı, huzurlu bir şehir olduğumuz algısı yükseldikçe daha da büyüyeceğiz. Torbalı'nın büyümesi tesadüfü değildir. 700 dolayında fabrikamız var. İhracat performansımızla 63 ili geride bırakıyoruz. İZBAN'ın Torbalı'ya gelmesiyle büyüme süreci de hızlandı. İlçemizde yaşamayı tercih eden vatandaşlarımızın sayısı arttı. inşaat sektörü alanında da büyük firmalar Torbalı'da konut projeleri gerçekleştiriyorlar. Mümkün oldukça hızlı davranarak ilçemizi ulaşım ağları ile donatıp yeni caddeler, sokaklar, bulvarlar yapıyoruz. Geleceğe hazırlanıyoruz."

        (MY)

        24.11.2016 10:23:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler