Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar öğretmenlerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Cumhuriyetimizin öngördüğü fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür geleceğin teminatı olan kuşaklar yetiştirme görevini başarıyla, itinayla ve özveriyle gerçekleştiren tüm eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilçe sınırları içerisinde bulunan okulları ziyaret ederek, öğretmenlerle buluştu. Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Yaşar, 24 Kasım'ın Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği gün olduğunu hatırlattı. Yaşar, "Ülkemiz siz öğretmenlerimiz sayesinde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

        Yaşar, "Cumhuriyetimizin öngördüğü fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür geleceğin teminatı olan kuşaklar yetiştirme görevini başarıyla, itinayla ve özveriyle gerçekleştiren tüm eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" şeklinde konuştu.

        "Gelecek nesillerin donanımlı ve iyi yetişmesi öğretmenler sayesinde mümkün olacaktır" diyen Yaşar, "Çocuklarımız sizlerin verdiği eğitimlerle ülkesine yararlı birer vatandaş olacaktır. Hayalini kurduğumuz çağdaş ve geleceği aydınlık Türkiye bu sayede gerçekleşecektir. Her şey eğitimle başlar. Eğitim doğru olmazsa toplum doğru olmaz. Ben sizlerden sorgulayan ve üreten bir nesil yetiştirmenizi istiyorum" diye konuştu.

        "En önemli sorunumuz eğitim"

        Kendisinin çocukluk ve esnaflık döneminde öğretmenlere verilen değer ve saygıdan da bahseden Yaşar, "Bir öğretmen dükkanın önünden geçince esnaflar dışarı çıkar ve öğretmeni saygıyla selamlardı. Öğretmenlik o kadar mukaddes bir görevdi. İnşallah o günlere tekrar geliriz" ifadelerini kullandı.

        Belediye olarak bölgedeki okulların eksikliklerin tamamladıklarını kaydeden Yaşar, şunları kaydetti:

        "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan devlet okullarımızın tüm eksikliklerini tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız çocuklarımızın eşit şartlarda, temiz okullarda eğitim görmesidir. Ülkemizde en çok önem verilmesi gereken sorun da eğitimdir. Çocuklarımızın sağlıklı koşullarda eğitim alması ve öğretmenlerimizin sağlıklı koşullarda eğitim vermesi gerekmektedir."

        Yaşar'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren öğretmenler Başkan Yaşar'a teşekkürlerini sunarak, toplu fotoğraf çektirdiler. Öğrenciler ise Yaşar'a yoğun ilgi göstererek bol bol sarıldı.

        (UKY-Y)

        24.11.2016 11:52:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler