Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de 24 Kasım coşkusu

        - İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı:

        - "Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir"

        (Fotoğraflı)

        Ali Göç

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Elmalı, "Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir" dedi.

        Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir takım etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Meydanda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

        Etkinlikler kapsamında Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi tarafından Şehit Tiyatrosu'nda da program düzenlendi. Programa, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğretmenliğin çok kutsal bir görev olduğunu söyledi. Elmalı, "Büyük Önder Atatürk'e başöğretmen unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ve gururla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, sadece sınıfındaki öğrencileri değil, içinde yaşadığı toplumun tüm bireylerini aydınlatan ve onlara yol gösteren bilgiyle hayatımız boyunca örnek alınan bir rehberdir. Öğretmenler, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, millet, bayrak ve insanlık sevgisi aşılayan, özgürlük ve demokrasi bilinci kazandıran yegane mesleğin mensuplarıdır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz sürecinde gösterilen fedakarlık, vatan sevgisi ve demokrasi bilinci öğretmenleri yetiştirdiği evlatların eseridir. En değerli varlık olan insanı eğitmek, sevgi, sabır ve hoşgörüyle yönlendirmek, kişiliğini geliştirmek sizlerin görevidir" ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından adaylıkları kalkan 12 öğretmen yemin etti. Düzenlenen program, Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Programda ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompoziyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

        Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

        (AG-AÖ-Y)

        24.11.2016 13:11:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler