Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müftü Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 'başkanlık vaizi' görevine atandı

        - Gül: "2,5 yıllık görev süremi, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya'nın değerli insanlarının birliği, dirliği, kardeşliği, huzur ve saadeti için dolu dolu geçirmiş olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyim"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 'başkanlık vaizi' görevine atandığını belirterek, bir veda mesajı yayınladı.

        Kütahya'nın kuruluşun ve kurtuluş kenti olduğunu belirten Gül, "5 Mayıs 2014 Tarihinde başladığım Kütahya İl Müftülüğü görevinden 25 Kasım 2016 Cuma günü itibariyle fiilen ayrılıyorum. Kütahya İl Müftüsü olarak 2,5 yıllık zaman zarfında Kütahya'da ömür boyu unutamayacağım yeni dostlar ve dostluklar edindim.Şu anda bir taraftan bu dostlardan ayrılmanın hüznünü yaşarken diğer taraftan bir insan için en değerli sermaye olduğuna inandığım buradaki zamanımı dini, hayri, sosyal ve kültürel hizmetlerde, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya'nın değerli insanlarının birliği, dirliği, kardeşliği, huzur ve saadeti için; kısaca 'Yeni kapı ruhunun' daim olması yolunda dolu dolu geçirmiş olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyim" dedi.

        "Haklıya hakkını verirken, haksıza da hak ettiğini vermekten asla çekinmedim"

        2,5 yıllık görev süresi boyunca bir çok güzel hizmetlere imza attıklarını dile getiren Müftü Hacı Yusuf Gül, "Kütahya' da yaptığım hizmetleri sayıp dökmekten hicap duyarım. Özetle söylemek gerekirse; engelli vatandaşlarımıza, şehit yakınlarına, fakir ve yoksul kardeşlerimize, dul ve yetimlere, mülteci kardeşlerimize, gençlere, üniversite öğrencilerine, sevgi evleri sakinlerine, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik çok güzel hizmetlerimiz oldu. Takdir, Kütahya'nın kadirşinas insanlarına aittir.Burada kaldığım süre içerisinde ne halkımız ne de personelimiz arasında bilerek ve isteyerek hiç bir ayırım yapmadım. Şahsıma tevdi edilen bu onurlu görevi şahsi ve süfli çıkarlara, siyasi mülahazalara asla alet etmedim. Daima adaleti gözetmeye çalıştım. Hoşgörüyü elden bırakmadım. Haklıya hakkını verirken, haksıza da hak ettiğini vermekten asla çekinmedim. Kütahya halkı ve personelimizin mutluluğunu daima kendi huzur ve mutluluğuma, tercih ettim.

        Ufak tefek olumsuzluklar karşısında 'Kaderin cilvesidir' dedim. 15 Temmuz 2016 tarihindeki menfur darbe kalkışmasından sonra Takdir-i ilahi olduğuna inandığım bir imtihana tabi tutuldum. Ancak, Merhum Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı, elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı' dizelerinde teselli buldum" diye konuştu.

        "Görev değişikliğini ben istedim"

        "Bundan sonra, bu onurlu göreve Allah'ın takdir ettiği sürece Diyanet İşleri Başkanlığı'nda devam edeceğim" diyen Müftü Gül, "Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerince hakkımda yapılan inceleme raporunda FETÖ/PDY ile herhangi bir ilgi ve alakamın olmadığı ortaya çıkınca da, 7 Kasım 2016 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teklifi, Kütahya valiliğimizin onayı ile görevime iade edildim. Bu süreçten sonra Kütahya'dan ayrılmanın hem şahsım hem de Kütahya'mız için daha doğru olacağını düşünerek görev değişikliği talebinde bulundum. Talebim Diyanet İşleri Başkanlığınca da uygun bulunduğundan, müktesebime uygun Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Başkanlık vaizi' olarak atanmış bulunuyorum.Bundan sonra, bu onurlu göreve Allah'ın takdir ettiği sürece Diyanet İşleri Başkanlığı'nda devam edeceğim. Kütahya'yı, Kütahya'nın hamiyetperver, misafirperver ve hayırsever insanlarını daima hayırla anacağım" ifadelerini kullandı.

        "Kütahya halkının birliği ve kardeşliği için dua edeceğim"

        Müftü Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu güne kadar bütün hizmetlerimizde himayelerini gördüğümüz, eski valimiz Şerif Yılmaz'a, şu anda görevi başında bulunan Ahmet Hamdi Nayir'e, milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu'na, birlikte çalıştığımız kamu kurum ve kuruluşlarının çok değerli yöneticilerine, memurlarına, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine, Evliya Çelebi Eğitim Merkezi'nin açılması ve inşaatının başlamasında bizim yanımızda yer alan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu'ya, Cami ve Kur'an Kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında maddi ve manevi katkısı bulunan bütün hayır sahiplerine, değerli basın mensuplarına, kendileriyle iftihar ettiğim ve uyum içinde çalıştığımız ilçe müftülerimize, görevlerini en güzel bir şekilde ifa eden bütün vaizlerimize, mesai arkadaşlarıma, her kademede görev yapan meslektaşlarıma şükranlarımla arz-ı veda ediyorum. A'dan Z'ye herkese hakkımı helal ediyor, herkesten helallik diliyorum. Hayatta olduğum sürece Kütahya halkının birliği, dirliği, kardeşliği ve huzuru için Yüce Rabbimize niyazda bulunacağımı belirtiyorum. Allah'a ısmarladık." (EFE)

        24.11.2016 14:00:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler