Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Teknoloji bağımlılığına 'çivili futbol' çözümü

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Bilgievleri, çocuklardaki teknoloji bağımlılığını 80'lerin eskimeyen oyunları ile azaltmaya çalışıyor. Bilgievi öğrencileri gerçeğine uygun olarak hazırlanan çivili futbol ile hem sosyalleşiyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

        Başakşehirli öğrencilerin ücretsiz eğitim aldığı Bilgievleri sıra dışı etkinlikleri ile de beğeni topluyor. Bilgievleri, teknolojinin gelişimi ile birlikte çocuklarda artan teknolojik alet kullanımını en aza indirmek için 80'lerin eskimeyen çocuk oyunlarını günümüze taşıyor. Bu kapsamda Başakşehir Mahallesi 1'inci Etap'ta bulunan Cevdet Kılıçlar Bilgievi çivili futbol oyununu hayata geçirdi.

        Yetişkinlerin çocukluk dönemlerinden aşina oldukları oyun, çocukların sosyalleşmesini sağlarken bir taraftan da öğrencilerin uzun süre bilgisayar karşısında durmasını da engelliyor. Çivili tahta üzerine belirli aralıklarla ve sırayla dizilen çivilerin arasında sırayla madeni parayı iterek, karşı kaleye ulaşıp gol atmanın hedeflendiği oyun, çocukların el becerilerini de geliştiriyor. Kısa sürede müdavimlerini oluşturan oyun yeni arkadaşlıkların kurulmasına da vesile oluyor.

        Çivili futbol turnuvaları yoğun ilgi görüyor

        Bilgievi öğrencileri arasında kısa sürede yayılan oyun için turnuvalar da düzenleniyor. Haftanın belirli günlerinde bilgievi öğrencileri arasında düzenlenen çivili futbol turnuvaları yoğun ilgi görüyor. Yaş aralıklarına göre gruplandırmanın yapıldığı turnuvada öğrenciler kura yöntemi ile rakiplerini belirliyor. Kazanan öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği turnuvanın önümüzdeki dönemde velilerinde katılımı ile yapılması hedefleniyor.

        (HB-HA-Y)

        24.11.2016 15:33:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler