Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da Öğretmenler Günü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Gökhan İçkilli

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da "24 Kasım Öğretmenler Günü" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Öğretmenler Günü ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Ladik Akpınar Öğretmen Okulu Mezunları Derneği Başkanı Abdullah Dede'nin çelenk sunumunun ardından etkinlik 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'nda devam etti. Burada da '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' resim sergisi için 19 resim öğretmeninin hazırladığı 24 resim sergilendi.

        Serginin ardından İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Öğretmenler Günü' etkinliği düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Öğretmenlik hepimizin yakinen bildiği üzere mesleklerin mesleğidir. Tüm mesleklerin üzerinde olmakla beraber, diğer meslekleri tanımlayan, kurgulayan ve onların temel çerçevesini çizen bir konumdadır. Kanaatimce öğretmen, sadece bilgi yığınlarının aktarılması işini yapan bir aktarıcı değil, her şeyden önce önüne gelen genç dimağlara rehberlik eden ve bununla beraber hayatı yorumlayıp yorumlatan kişidir" dedi.

        Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Öğretmenler dediğimizde her birimizin şekillendiği, iyiysek iyi, kötüysek kötü şekilde bize yön veren, yol gösteren öğretmenlerimizi sorumlu tutarız. Bu biraz kolaycılık ama bir o kadar da sorumluluk gerektiriyor. Öğretmenler benim dünyamda çok önemli bir yer tutunuyorlar. Her defasında en kolay olan eleştirel bakışı ortaya koyuyoruz ama üzerimize düşen biraz daha sorumluluk olan kısmı atlıyoruz. Bunların başında gelen işlerde bir takım şeyler karalamaktır" diye konuştu.

        Konuşmasında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilere seslenen Vali Şahin, "Sizler geleceğin mesleğini yapıyorsunuz. Öyle meslek üzerinde çalışıyorsunuz ki, daha şimdiden meslek sahibi olabilme imkanınız var. Okurken para kazanma şansınız var ama bir o kadar da insanları yönlendirme veya bir mesleği yaparken onun hazzını yaşama fırsatı elinizde. Onun için bu konuda bir şeyler okumanız gerekiyor. Yabancı dil konusuna ağırlık verin. Birden fazla yabancı dil öğrenin. Artık biz sınırlarımıza kapanmak durumunda değiliz. Biz ırkçı değil, milliyetçi düşünce ile çocuklarımızı yetiştireceğiz. Özellikle Samsun'da bile DAEŞ mensubu insanları polis aldığında şaşkınlık yaşarız. Onun için siz siz olun aldığınız eserleri gözden geçirin. Öğretmenlerimize de sorumluluk düşüyor" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından daha önce aday öğretmen olarak görev yapan öğretmenler yemin etti. Programın sonunda da yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

        (GKH-SLH-Y)

        24.11.2016 15:58:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler