Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydemir'den İçişleri Eğitim Merkezi talebi

        - Şehit Safitürk'e Rahmet, Kaymakam Kafkas'a Övgü

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İçişleri Bakanlığınca Palandöken'de bir eğitim merkezi kurulmasını talep etti.

        ERZURUM EĞİTİM ŞEHRİ

        2 Üniversitesi, Eğitim Kampüsleri, Diyanet, Milli Eğitim, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleriyle Erzurum'un bölgesinde bir Eğitim Şehri konumunda bulunduğunu belirten Milletvekili Aydemir, İçişleri Bakanlığınca Palandökende bir Eğitim Merkezi kurulmasının, Mülki idarenin zirve isimleriyle Palandöken'in buluşması olduğunu kaydetti.

        AYDEMİR'DEN PALANDÖKEN ÖVGÜSÜ

        Milletvekili Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hitaben 'Değerli Bakanım; siz de yakinen biliyorsunuz, Palandöken, beyaz ile mavinin ihtişamlı buluşmasının adıdır. Bu muhteşem zirvenin tadını alanlar dünyanın en güzel pistlerinde kayak ziyafeti için binlerce kilometreden koşup akın akın geliyorlar. Bu ayrıcalıktan İçişlerimizin seçkin mensupları da yararlansın istiyorum, onlara bu fırsatı verelim istiyorum. Mülki idarenin zirve isimleri Anadolu'nun zirvesinde bulunsun istiyorum. Kaymakamlarımız, müfettişlerimiz meslek içi eğitimlerini burada yapabilirler. Erzurum'a eğitim merkezi kurmayı kararlaştıran Adalet Bakanlığımız gibi bu merkezleri faaliyet geçiren Milli Eğitim, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi. Böylece Erzurum'un gerçek manada eğitim şehri olması yönünde oldukça mühim somut bir adım atılmış olur. 'dedi.

        SAFİTÜRK'E RAHMET, KAYMAKAM KAFKAS'A TEBRİK

        İçişleri Bakanlığının terörle destansı bir mücadele verdiğini belirten Milletvekili Aydemir, Şehit Kaymakam Mhammed Fatih Safitürk'ü rahmetle andıklarını, . Şehit Kaymakamdan boşalan Derik'e atanmak için dilekçe veren, atanınca da çocuklar gibi sevinen Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas'ı kutladıklarını söyledi.

        POLİSİMİZE, JANDARMAMIZA MİNNETTARIZ

        Milletvekili Aydemir, ''Millet ve vatan düşmanlarıyla mücadelede destanlar yazan polisimize, jandarmamıza ne kadar minnet duysak azdır diyorum. Özellikle millî mücadele şahlanışıyla hakimiyet milletindir hakikatini bu aziz vatanın her karışına yazan kanlı darbe girişiminin, topunun, tüfeğinin, bombasının ateşini imanlı göğsünde söndüren polis kardeşlerimi bu millet mabedinden bir kere daha derin hürmetle selamlıyorum. Bu uğurda şehadetle şereflenen kardeşlerime gıpta ediyorum ve rahmetle anıyorum, gazi polislerimize hürmetlerimi sunuyorum. Devletin adil gücünü bu aziz vatanın her köşesine taşıyan valilerimize, kaymakamlarımıza, emniyet müdürlerimize vatan minnettardır. Bu vesileyle, hususen şehit Derik Kaymakamı ismiyle, soy ismiyle müsemma Muhammet Fatih Safitürk'ü büyük minnet ve şükranla yad ediyorum, kendisi mülki idarenin Ömer Halisdemir'i oldu, makamı mübarek olsun. Yetiştirdiği böyle yiğit bir evladın cenazesini kıldıran, asalet ve vakar abidesi muhterem ve muhteşem babasının ellerinden öpüyorum. Müslüman Türk babası numunesi budur işte. Onun şahsında Selçuklunun Alparslan'ı, Osmanlının Fatih'i budur. Türkiye'mize ruh veren ulvi seciye budur işte. Maşallah diyorum, Sübhanallah diyorum. Ve ey dünya diyorum, bu milleti hafife alma, bu şecaatten kork, titre, çek elini bu halktan diyorum. Bir de tebrik ve teşekkür ediyorum. Şehit Kaymakamımızdan boşalan Derik'e atanmak için dilekçe veren, atanınca da çocuklar gibi sevinen Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas'ı yürekten kutluyorum, ayakta alkışlıyorum. İşte yiğit Türk idarecisi budur.'dedi.

        AYDEMİR'DEN ALA VEFA

        İçişleri Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde bir ahde vefa örneği sergileyen Milletvekili Aydemir, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya üstün hizmetlerinden dolayı minnet olduklarını kaydederek,

        'Bu müstesna Bakanlığımızın bütçe görüşmesi vesilesiyle bir başka hak tesliminde bulunmak istiyorum. Bakanlığa uzun yıllar önderlik etmiş hemşehrim Sayın Efkan Ala Beyi de verdiği hizmetlerden dolayı, özellikle 17-25 Aralıkta kaydettiği tarihî yiğit duruştan ötürü şükranla anıyorum, üstün devlet adamlığı hakkını teslim ediyoruz. ' dedi.

        İÇİŞLERİNİN ZİRVE DEĞERLERİ

        Bakanlığın zirve devlet adamlarının yönetiminde olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Ve tabii bu arada bir başka yiğit, bir özel isim, Bakanlığın her kademesinde Bakanlık da dâhil olmak üzere bulunmuş, şimdi de Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan 24 ayar bir Dadaş, Selami Altınok, onun şahsında bütün mensuplarını selamlıyorum. Ve Erzurum'un yüreğinde yer bulmuş yaptığı hizmetlerle Bakan Yardımcımız Sebahattin Öztürk Bey'i de burada kayda geçiyorum. Ve tabii Muhammet Dervişoğlu Müsteşarımıza özellikle, Değerli İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız Muharrem İnce Bey'e ve Paşamıza, Yaşar Paşa'mıza hakikaten şükranız. Paşamızın şahsında ordumuzun bütün mensuplarına kalbî muhabbetlerimizi de burada ifade ediyoruz. ' ifadelerini kullandı.

        BAKAN SOYLU'NUN DİRAYETİ

        Bakanlığımızın şimdiki önderi Sayın Soylu'nun da büyük dirayeti, basiret ve ferasetiyle İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü destansı çalışmaları başarıya eriştireceğinden zerre şüphemiz yoktur, mücadelesi hakikaten şahika bir noktadadır. ' diyen Milletvekili Aydemir, Milletimiz şükranlar takip ediyor şu anki mücadeleyi Değerli Bakanım. Yani, ezcümle Bakanlığımız her zaman olduğu gibi "soylu" bir hal üzeredir. Bu mübarek mücadeleye öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Hükûmetimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyelerine, vatan, bayrak, millet ve devlet birliği konusundaki taviz vermeyen duruşlarından ötürü minnettarlığımızı bir kez daha zikrediyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.' dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        24.11.2016 16:08:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler